Yasama tatili bitiyor: Meclis 1 Ekim'de toplanacak

Yasama tatili bitiyor: Meclis 1 Ekim'de toplanacak

Yeni yasama dönemi 1 Ekim itibarıyla başlıyor. Tüm milletvekillerinin hazır bulunacağı açılış oturumunun ardından TBMM'nin öncelikli gündemi ekonomi olacak. MB Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunumla ekonomik çerçeveyi çizecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 30 Temmuz'da girdiği yasama tatili 1 Ekim itibarıyla bitiyor. 2 aylık aranın ardından Meclis yoğun bir gündemle çalışmalarına başlayacak.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül'de düzenleyeceği değerlendirme toplantısıyla yeni döneme yönelik mesajlarını paylaşacak.

15 partinin milletvekillerinin katılacağı açılış oturumu ise 1 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Devam eden 28'inci dönemde Meclis'te 593 milletvekili bulunuyor.

MB BAŞKANI KARAHAN SUNUM YAPACAK

TBMM, öncelikle ekonomiyi ele alacak. 3 Ekim'de bir araya gelecek Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Merkez Banklası (MB) Başkanı Fatih Karahan bir sunum yapacak. Karahan'ın; Türkiye ekonomisi, küresel gelişmeler, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir ekonomik değerlendirme yapması bekleniyor.

2025 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

Ekonomi kapsamında bir diğer önemli gündem başlığı 2025 yılı bütçesi olacak. Ekim ayında Meclis'e sevk edilmesi beklenen bütçe için görüşmeler ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak. Kasım ayında Genel Kurul'da yapılacak bütçe görüşmeleri 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN