Yarın açıklanacak emekli zammını şimdiden duyurdu! Milyonlarca emekli dizlerini dövecek

Yarın açıklanacak emekli zammını şimdiden duyurdu! Milyonlarca emekli dizlerini dövecek

Yarın açıklanacak emekli zammını şimdiden duyurdu! SGK Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emeklinin dizlerini döveceğini söyleyerek paylaştı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak yeni düzenleme ile en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranları bu akşam netlik kazanacak. Düzenlemenin TBMM'ye sunulması ve ardından yasalaşması bekleniyor. Ancak, yapılacak zamdan yararlanacak emekli sayısı oldukça sınırlı.

SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete zam için tarih verdi! Temmuzda boşuna beklemeyin...

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, düşük maaş aldığı için isyan eden emeklilere yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni zam düzenlemesinin sınırlı bir kesime hitap edeceğini vurguladı. Karakaş'ın açıklamasına göre, kök maaşa göre yapılacak zam sadece %10-%13'lük bir emekli kitlesine fayda sağlayacak. Zam oranları ise 100 TL ile 2.000 TL arasında değişecek. Kök maaşı 11.900 TL olan emekliler için artış sadece 100 TL olurken, kök maaşı 10.000 TL ve altında olan emekliler için bu artış 2.000 TL'ye kadar çıkacak.

14 MİLYONA YAKIN EMEKLİ ZAMDAN YARARLANAMAYACAK

Karakaş, bu düzenlemenin 14 milyona yakın emekliyi kapsamayacağını belirtti. Özellikle düşük maaşlı emeklilerin, düzenlemeden yararlanamayacağı ve herhangi bir artış görmeyecekleri açıklandı. Bu durum, emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

MEMUR EMEKLİLERİNE YİNE ENFLASYON EZMESİ

SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammı için tarih verdi! Temmuz ayında bekleyenler ters köşe olacak

Memur emeklilerinin durumu ise daha vahim. Karakaş'ın açıklamalarına göre, memur emeklilerine yapılacak zam oranı yine enflasyonun gerisinde kalacak. Enflasyon farkının sadece %5.42 oranında maaşlara yansıtılacak olması, memur emeklilerinin alım gücünü koruyamayacağı anlamına geliyor. Karakaş, bu durumun göz göre göre memur emeklilerini ezmeye devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN