Yargıtay'dan emsal karar! 'Performansı düşük' diye işten çıkarıldı

Yargıtay'dan emsal karar! 'Performansı düşük' diye işten çıkarıldı

Ankara'da bir şirket tarafından "performans düşüklüğü" gerekçesiyle işten tazminatsız çıkarılan bir kadın, açtığı davayı kazandı. Mahkeme, işverenin davacıya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatlarından oluşan 450 bin TL ödemesine hükmetti. Karar diğer benzer davalar için emsal değerinde...

5 yıldır bir şirkette satış yöneticisi olarak görev yapan B.K. işverenince hiçbir somut delil sunulmaksızın işten çıkarıldı. B.K. işvereninin kendisine yönelik haksız uygulamasına karşı Ankara 6. İş Mahkemesi'nde dava açtı.

MAHKEME KARARI

Mahkeme, işverenin performans değerlendirme sisteminin eksik olduğunu ve davacıya herhangi bir eğitim verilmediğini belirterek, işten çıkarmanın haksız olduğuna karar verdi. Mahkeme, işverenin davacıya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatlarından oluşan 450 bin TL ödemesine hükmetti.

66666-001.jpg

B.K.'nin avukatı Senem Yılmazel, işverenlerin işten çıkarmalarda objektif kriterler belirlemesi ve işçilere bu kriterleri tebliğ etmesi gerektiğini vurguladı. Yılmazel, işverenlerin, işçilerin performanslarını geliştirmek için eğitim gibi fırsatlar sunması gerektiğini, aksi takdirde işten çıkarmanın haksız olacağını belirtti.

Bu karar, işverenlerin işten çıkarmalarda daha dikkatli olmasını ve işçilerin haklarını koruması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN