Yaptığı iyilik başına dert olan adam Google'a sitem etti: Ben akıllı şoförüm

Yaptığı iyilik başına dert olan adam Google'a sitem etti: Ben akıllı şoförüm

Antalya'da aracında unutulan içi para dolu cüzdanları sahiplerine teslim ettiği için "Salak mısın?" yorumlarına maruz kalan otobüs şoförü, Google'a sitem etti. Arama motoruna "salak şoför" yazıldığında kendisinin çıkmasından rahatsız olan şoför, "Google ben akıllı şoförüm. Akıllı, dürüst, vicdanlı şoför olarak çıkmak istiyorum." dedi.

Antalya’da otobüs şoförü olarak çalışan Barış Özer, 5 yıl önce halk otobüsünde unutulan ve içinde 30 bin lirayı aşkın para bulunan cüzdanları sahiplerine teslim ettiğinde aldığı tepki, hayatını altüst etti.

9899466.jpg

İyiliği karşısında “Salak mısın?” gibi olumsuz yorumlarla karşılaşan Özer, bu duruma basın yoluyla tepki gösterdi. Ancak bu açıklama, arama motoru devlerinden Google’ın algoritmasında beklenmedik bir şekilde yankı buldu.

2131313131.jpg

'SÖYLEDİKÇE DAHA DA ÇOĞALIYOR'

Google’da "salak şoför" araması yapıldığında, Barış Özer’in ismi ilk sayfanın neredeyse tamamında yer alıyor. Bu durum, Özer’in hem psikolojisini hem de sosyal hayatını olumsuz etkiledi. Özer, artık bu kelimeyi telaffuz etmek istemediğini belirterek, "Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyorum. O kelimeyi söylemek istemiyorum ne olduğunu, çünkü söyledikçe daha da çoğalıyor" dedi.

9899464.jpg

'BEN AKILLI ŞOFÖRÜM'

Barış Özer, Google’a da seslenerek, "Google ben akıllı şoförüm. İnsanlık yaptık, buna kötü yorum yapılmaması lazım. Akıllı, dürüst, vicdanlı şoför olarak çıkmak istiyorum. Söylemek istemediğim kelimeyle ilgili herhangi bir konu gündeme gelince bana mesaj atıyorlar" diye konuştu.

9899470.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN