Yapay zekalı dolandırıcılık: Murat Ülker’in görüntüsüyle oynayarak sahte yatırım tavsiyesi verdiler

Yapay zekalı dolandırıcılık: Murat Ülker’in görüntüsüyle oynayarak sahte yatırım tavsiyesi verdiler

İş insanı Murat Ülker’in adını kullanarak internet sitelerinde sahte yatırım tavsiyeleri veren dolandırıcılar çoğaldı. Yapay zeka ile oluşturulmuş sahte videolarla insanları kandırmayı hedefleyen dolandırıcılar, yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Murat Ülker’in böyle tavsiyelerde bulunmadığı belirtilirken, vatandaşların bu tür reklamlara itibar etmemeleri, kişisel bilgilerini paylaşmamaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri gerektiği vurgulandı.

Son dönemde internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, iş insanı Murat Ülker’in adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlerin sayısında artış yaşanıyor. Sahte videolarla yatırım tavsiyesi verildiği iddia edilerek vatandaşlar tuzağa düşürülüyor.

Dolandırıcılar, sosyal medya platformlarında reklam olarak yayımladıkları yapay zeka ile oluşturulmuş videolarla insanları yanıltmayı hedefliyor. Bu videolarda, Murat Ülker’in yatırım tavsiyelerinde bulunduğu ve yüksek kazançlar vaat ettiği iddia ediliyor. Ancak bu videoların tamamen sahte olduğu ve Murat Ülker’in böyle bir yatırım tavsiyesinde bulunmadığı biliniyor.

4fd4hd4fh4.jpg

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları önem taşıyor. Hiçbir şekilde kişisel bilgilerini veya para yatırımlarını bu tür reklamlara itibar ederek yapmamaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı yasal yollarla mücadele edileceği ifade ediliyor.

Yapay zeka teknolojisinin kötü amaçlarla kullanılarak sahte içeriklerin oluşturulmasının artması, vatandaşların bu tür tuzaklara düşmemeleri için daha dikkatli olmalarını gerektiriyor. Sosyal medya kullanıcılarının, gördükleri reklamları ve videoları doğrulamak için resmi kaynaklardan bilgi edinmeleri büyük önem taşıyor.

Vatandaşların bu tür sahte yatırım tavsiyelerine itibar etmemesi ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirmesi tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN