Yangınlar NASA haritasında: 7 bin futbol sahası büyüklüğündeki alan kül oldu

Yangınlar NASA haritasında: 7 bin futbol sahası büyüklüğündeki alan kül oldu

Türkiye, orman yangınlarıyla geçen bir geceye tanıklık etti. İzmir, Manisa ve Bolu’da alevler binlerce hektar ormanı küle çevirdi. NASA Yangın Haritası verilerine göre, 3 ilde toplam 5 bin 19 hektar alan yangından etkilendi. AFAD, İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'daki orman yangınlarında tedbir amaçlı 3 bin 583 kişi tahliye edildiğini açıkladı.

Türkiye’de devam eden orman yangınları gece boyunca geniş alanlara zarar verdi.

NASA Yangın Haritası verilerine göre İzmir’de 941 hektar, Manisa’da 1 bin 498 hektar ve Bolu’da 2 bin 580 hektar ormanlık alan yangınlardan etkilendi.

İzmir, Bolu, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla’da süren yangınlara hem havadan hem de karadan müdahale edildi.

Orman yangınları NASA'nın uydu görüntülerine de yansıdı. Yangın Haritası verilerinde 3 ilde toplam 5 bin 19 hektar alanın yangından etkilendiği görüldü.

d4sg44g4s.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yangınlara karşı müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, bazı yerleşim alanlarının tehdit altında olması sebebiyle tahliyelerin devam ettiğini açıkladı.

Şu ana kadar İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’da toplam 3 bin 583 kişi tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN