Yangın faciasında can kaybı 15'e yükseldi

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangın faciasında hastanede tedavi gören Zekiye Erdenli (55) hayatını kaybetti. Erdenli'nin ölümüyle yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangın faciasında acı bilanço her geçen gün katlanıyor. Yangından etkilenen 73 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

9518557.jpg

CAN KAYBI 15'E YÜKSELDİ

Tedavisi süren 3 kişiden biri olan Zekiye Erdenli (55), Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Erdenli'nin cenazesi, Çınar ilçesine bağlı Yazçiçeği Mahallesi'ne toprağa verildi.

Zekiye Erdenli'nin ölümüyle yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

9518534.jpg

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle Mardin'in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine oradan da yerleşim yerlerine sıçramıştı.

Yangında; Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Bugdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli ve Fadıl Demir hayatını kaybetmişti.

Ayrıca 556 küçükbaş ölmüş, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu'na kesime gönderilmişti.

9518535.jpg

120 hayvanın ise bölgedeki veterinerler tarafından tedavileri yapılmıştı.

Diyarbakır'da 8 bin 100, Mardin'de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yanmıştı.

Yangınla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışması devam ederken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da yaraların sarılması için Diyarbakır Valiliği'ne 3, Mardin Valiliği'ne ise 2 milyon lira kaynak aktarıldığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN