Yangın faciasında acı bilanço katlanıyor: 11 can kaybı, 78 yaralı

Diyarbakır ve Mardin arasındaki alanda çıkan anız yangınının soğutma çalışmaları tamamlandı. Yangında can kaybı her geçen saat artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangında, 11 kişi hayatını kaybettiğini ve 78 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında dün saat 22.15 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçradı.

9518893.jpg

İlk belirlemelere göre, yıldırım düşmesi sonucu anızların tutuşmasıyla büyüyen yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerledi.

CAN KAYBI 11'E YÜKSELDİ

İhbarla olay yerine çok sayıda, jandarma, UMKE, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın, ekipler tarafından 6 saatin sonunda güçlükle kontrol altına alındı.

9519075.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangında 11 kişinin hayatını kaybettiğini 78 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir.

Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor."

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması bu sabah sona erdi.

9519069.jpg

Bu arada, yangının etkili olduğu alan dronla görüntülendi. Görüntüde, soğutma çalışmalarına katılan helikopterin Göksu Barajı'ndan aldığı suyu yangının etkili olduğu bölgeye taşıması, Diyarbakır ve Mardin'de yangından etkilenen alanlar görülüyor.

9519070.jpg

HAYVANLARI KURTARMAK İSTERKEN CAN VERDİLER

Yangının çıktığını fark eden bölgedeki vatandaşlar, kendi imkanlarıyla söndürme çalışmalarına katıldı. Bu sırada 2 çobanın yangında mahsur kalan hayvanları kurtarmaya çalıştıkları sırada yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Yangında, yüzlerce hayvanın da öldüğü bildirildi.

9519071.jpg

YANGINDAN ETKİLENENLERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı ile bakanlığa bağlı ekipler, yangının çıktığı alana giderek, vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için destek sağladı.

9519073.jpg

Yangında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ve yaralılara psikososyal destek verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

9519074.jpg

Bakan Tunç, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralananlara da acil şifalar diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN