Veliler dikkat o kurslar artık kapatılacak! MEB 81 ilde harekete geçti: Tek tek işlem yapılacak

Veliler dikkat o kurslar artık kapatılacak! MEB 81 ilde harekete geçti: Tek tek işlem yapılacak

Veliler dikkat, çocuklarınızı gönderdiğiniz o kurslar artık kapatılacak! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti! Tek tek işlem yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı, resmî iznini "kişisel gelişim kursu" olarak alıp, amacı dışında faaliyet gösteren ve öğrencileri sınavlara hazırladığı tespit edilen kursların kapatılması için harekete geçti. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, bu kurslarla ilgili şikayetler üzerine kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Bu kapsamda, 81 il valiliğine bir yazı gönderilerek denetimlerin sıkılaştırılması istendi.

SINAV HAZIRLIĞI YAPAN KURSLAR HEDEFTE

Eğitimde şok karar! MEB'den öğrenci ve velilere uyarı: 81 ilde dershane ve kurslar kapatılacak…

Özellikle lise ve üniversiteye hazırlık sınavları için eğitim veren bazı kişisel gelişim kurslarının, resmî izinlerinde belirtilen amacın dışına çıkarak bu faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Bakanlık, bu kursların iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını iptal etmeye hazırlanıyor.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla yayımlanan yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda belirtilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devletin gözetim ve denetimi altında yapılması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, bu kurumların Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetimi altında faaliyet göstermesi gerektiği vurgulandı.

5580 SAYILI KANUN ÇERÇEVESİNDE YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Üniversiteye hazırlık kursu kayıtları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yer alan düzenlemelere dikkat çekilerek, "çeşitli kurslar", "özel öğretim kursları" ve "sosyal etkinlik ve gelişim merkezlerinin" açma izinlerinin amacı doğrultusunda faaliyet göstermesi gerektiği belirtildi. Aksi takdirde, kanun hükümleri uyarınca bu kursların izinleri iptal edilecek.

Yazıda ayrıca, bu kurumların amacına uygun davranmayan ve kayıt politikalarında hatalar yapan diğer kurslarla birlikte kapatılacağı ifade edildi. Bakanlık, valiliklerden denetimlerin hassasiyetle yürütülmesini istedi ve bu süreçte ihlal tespit edilen kursların kapatılacağını belirtti.

RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK

Kişisel gelişim kurslarının yanı sıra, özel öğretim kursları ve sosyal etkinlik merkezleri de Bakanlığın yakın takibine alındı. Yazıda, faaliyetlerini izinsiz olarak sürdüren veya izinlerini amacının dışında kullanan tüm eğitim kurumlarının ruhsatlarının iptal edileceği açıkça ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN