Vatandaşların kimlik ve banka bilgilerini çalmışlardı: Kıskıvrak yakalandılar! Yurt genelinde eş zamanlı dev operasyon

Sosyal medyada verdikleri sahte reklamlar üzerinden yurt genelinde vatandaşların kimlik ve banka bilgilerini çalarak 17 milyon 500 bin TL dolandırdığı tespit edilen 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i tutuklandı. İşte detaylar...

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, vatandaşları dijital ortam üzerinden dolandıran çeteye karşı takip başlattı. 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası düğmeye basan polis ekipleri, Afyonkarahisar merkezli İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 3'ü kadın 20 şüpheli, gözaltına alındı.

KİMLİK BİLGİLERİNİ ÇALMIŞLAR

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile başka şahıslara ait banka ve kredi kartı, çok sayıda vatandaşa ait kimlik bilgileri, öz çekim fotoğrafları, kripto hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifrelerinin bulunduğu materyaller ele geçirildi.

dijital-ortamda-272-kisiyi-17-milyon-500-bin-tl-dolandiran-ceteye-polisten-darbe-3.jpg

KRİPTO PARA İLE AKLAMIŞLAR

Çete üyelerinin sosyal medya platformları üzerinden 'sıfır faizli kredi, ucuz ürün satışı, ucuz otel/villa rezervasyonu' gibi reklamlar vererek yurt genelinde 272 kişiyi 17 milyon 500 bin TL dolandırdığı belirlendi. Çetenin dolandırdıkları parayı ise kripto para sistemlerine aktararak aklamaya çalıştıkları öğrenildi.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 20 şüpheli işlemlerinin ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 20 kişiden 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

dijital-ortamda-272-kisiyi-17-milyon-500-bin-tl-dolandiran-ceteye-polisten-darbe-4.jpg

dijital-ortamda-272-kisiyi-17-milyon-500-bin-tl-dolandiran-ceteye-polisten-darbe-5.jpg

dijital-ortamda-272-kisiyi-17-milyon-500-bin-tl-dolandiran-ceteye-polisten-darbe-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN