Uyurken dolandırıldı: 10 dakikada 300 bin TL buhar oldu

Uyurken dolandırıldı: 10 dakikada 300 bin TL buhar oldu

Neredeyse her gün yeni bir dolandırıcılık haberi geliyor. Elazığ'da yaşayan AA. uyuduğu sırada telefonunun hacklenmesi sonucu 300 bin TL dolandırıldı. 'Ödeyecek gücüm yok' diyen A.A. yetkililerden yardım istedi.

48 yaşındaki A.A.'nın iddiaya göre 4 Mayıs (2024) günü gece saat 02.47'de telefonunun hacklenmesi sonucu mobil bankacılık hesabına girildi. Dolandırıcılar A.A.'nın adına kredi çekip avans hesabını da kullanarak 10 dakika içerisinde yaklaşık 300 bin TL'yi farklı şahısların hesaplarına gönderdi.

HESABININ EKSİDE OLDUĞUNU VE KREDİ ÇEKİLDİĞİNİ FARK ETTİ

Sabah kalktığında telefonu açılmayan A.A. telefonunun bozulduğunu düşünerek tamir için tamirciye götürdü. Tamirci telefona format atarak sorunu çözdü. A.A. eve dönüp mobil bankacılık hesaplarını geri yükleyip giriş yaptığında hesabının ekside olduğunu ve kredi çektiğini fark etti.

Olayı fark eden A.A. hemen polis merkezine giderek şikayetçi oldu ve banka ile iletişime geçti. Hesabı bloke edildi. Asgari ücretle çalışan A.A. olayın aydınlatılması için yetkililerden yardım istedi.

300 BİN TL'Yİ FARKLI HESAPLARA HAVALE ETTİLER

Dolandırıcılar A.A.'nın mobil bankacılık hesabına giriş yaparak işlemleri onun adına onaylamış gibi gösterdiler. 10 dakika içerisinde 300 bin TL'lik işlem yaparak parayı farklı hesaplara havale ettiler.

A.A. dolandırıcılığın gece kendisi uyurken gerçekleştiğini ve hesabının ikinci ve üçüncü şahıslara havale edildiğini söyledi. Yaklaşık bir ay önce program indirdiğini fakat dolandırıcılığın bundan kaynaklandığını düşünmediğini ifade etti. Mailine de müdahale edildiğini ve gelen iletilerin çöp kutusuna atıldığını fark etiğini söyledi.

'ÖDEYECEK GÜCÜM YOK'

A.A. dolandırıcıların profesyonel olduğunu ve 10 dakika içerisinde 300 bin TL çaldıklarını vurguladı. Asgari ücretle çalışan A.A. bu parayı ödeyecek gücü olmadığını ve mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Öte yandan uzmanlar, siber güvenliğin önemine dikkat çekerek, vatandaşları mobil bankacılık hesaplarını ve kişisel bilgilerini korumak için gerekli önlemleri alması konusunda sık sık uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN