Ürünlerini satamayan çiftçiye müjde! Belediye başvuranlardan alım yapacak

Ürünlerini satamayan çiftçiye müjde! Belediye başvuranlardan alım yapacak

Ürünlerini satamayan çiftçilere müjde verildi! Belediye, başvuru yapan herkesten alım yapacak! İşte ayrıntılar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerel tarımı destekleme amacıyla siyez buğdayı üreticilerinin ürünlerini doğrudan satın alma kararı aldı. Üreticiler, ürünlerini satmak için Büyükşehir Belediyesi veya BESAŞ’a başvurabilecek.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Sarsıcı, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursalı çiftçilerin yanında olduğunu vurguladı. Sarsıcı, siyez buğdayının ata tohumu olarak korunmasının önemine dikkat çekerken, bu yerli tohumun halk sağlığına olan katkılarına da değindi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVREYE GİRDİ

2020 buğday ve bakliyat alım fiyatının ayrıntıları

Siyez buğdayının 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Sarsıcı, bu ürünün modern buğdayın atası olduğunu ifade etti. Sarsıcı, "Siyez buğdayı, 12 bin yıllık geçmişiyle modern buğdayın atası. Günümüzde iklim değişikliği ve küresel ısınmayı dikkate aldığımızda olumsuz koşullara dayanıklı bir ürün. Dağ yöremizde geleneksel yöntemlerle üretimi yapılıyor. Bizim ata tohumumuz. Bu nedenle sahip çıkmamız, tanıtmamız, anlatmamız ve yaygınlaştırmamız gereken bir ürün. Genetiğinde herhangi bir değişiklik yapılmadığından toplum ve insan sağlığı için önemi büyük. Daha öncesinde üreticimizin pazar bulmakta zorlandığı durumlarda Büyükşehir Belediyesi olarak devreye giriyorduk" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, siyez buğdayı üreticilerinin pazar bulmakta zorlandığı dönemlerde devreye girdiğini belirten Sarsıcı, şimdi ise üreticilerin tüm ürünlerini almayı hedeflediklerini söyledi. "Şimdi Bursa’da siyez buğdayı üreten çiftçilerimizin tüm ürünlerini almak istiyoruz. Üretici çiftçimize sahip çıkmak, üretimlerini teşvik etmek, bir nebze olsun can simidi olmak adına siyez buğdayı alımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Siyez buğdayı alımlarının, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda, BESAŞ aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirten Sarsıcı, ürünlerini satmak isteyen üreticilerin Büyükşehir Belediyesi'ne veya BESAŞ’a başvurabileceğini hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN