Ünlü anketçi açıkladı: Instagram yasağı AK Parti'yi vurur

Ünlü anketçi açıkladı: Instagram yasağı AK Parti'yi vurur

Türkiye'de BTK kararıyla Instagram'ın kapatılmasına tepkiler sürerken ASAL Araştırma Direktörü Adem Belede, bu kararın AK Parti’yi olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Partinin oylarında bir düşüşün olacağını belirten Belede, oy oranında en az yüzde 2 oranında bir düşüşün olacağını ilerdi sürdü.

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram'ın BTK kararıyla kapatılmasının yankıları sürüyor. Toplumsal büyük bir kesiminden yasağa tepkiler gelirken ASAL Araştırma Direktörü Adem Belede dikkati çeken bir açıklama yaptı, Instagram kararının AK Parti oylarını düşüreceğini iddia etti.

Kararın AK Parti'ye çok kötü yansıyacağı ifade eden Asal Araştırma direktörü Adem Belede'nin paylaşımı şöyle:

“Ekonomi/hayat pahalılığı devam ettiği müddetçe AK Parti oy kaybı yaşamaya mahkum. Emekli/asgari ücretlilerinde temmuz ayı içerisinde beklentileri karşılanmadı. Ülkenin en önemli ikinci sorunu ‘mültecilerin’ ülkelerine gönderilmesi elzem.”

AK Parti'nin toplumdaki oyunun sokak hayvanları düzenlemesi ile düşme eğiliminde olduğunu belirten Belede, Instagram yasağının AK Parti'ye en az 2 puan kaybettireceğini söyledi. Belede, “BTK kararıyla Türkiye’de Instagram’ın erişime kapatılması daha şimdiden AK Parti’nin 2 puan oy kaybına neden olacak. Kapatılma kararının uzaması halinde bu kaybın artma ihtimali yüksektir” yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN