Tütünleri söküp ektiği meyveyle paraya para demedi! Suudi Arabistan’a ve 5 ile yolluyor

Tütünleri söküp ektiği meyveyle paraya para demedi! Suudi Arabistan’a ve 5 ile yolluyor

Samsun’un Bafra ilçesinde üretimle uğraşan Bayram Ali Kadıoğlu, tütünleri söküp yerine ektiği meyveyle paraya para demedi. Türkiye’nin 5 iline ürettiği meyveleri gönderen Kadıoğlu ayrıca Arabistan’a da ihracat yapıyor.

2022 yılında tütüne alternatif olarak çilek yetiştirme kararı alan Bayram Ali Kadıoğlu, sonrasında aldığı verimle tütünü tamamen bırakarak bahçesini çilek yetiştirmek için kullandı.

2016 yılında Elifli Çileği markasının tescilini alan Kadıoğlu, ürettiği çilekleri Samsun, Sinop, Trabzon, Tokat gibi illerin yanı sıra bu yıl Suudi Arabistan’a da yollamaya başladı.

samsunda-elifli-cilegi-2.jpg

YAĞMURLAR ÇİLEKLERİN YARISINI ÇÜRÜTTÜ

Bu sene 30 dekarda 70 ton çilek hasadı yapacağını söyleyen Kadıoğlu, “Bu sene sıcaklar erkenden geldi. Çilek hasadını 20 gün erken yapmak zorunda kaldık. Yeniden yağmurların başlaması sebebiyle, çileklerimizin yüzde 50’si çürüdü ve atmak zorunda kaldık.” dedi.

samsunda-elifli-cilegi-1.jpg

HASADI ÜNİVERSİTE MEZUNLARI YAPIYOR

Hasat için yalnızca üniversite mezunlarını tercih ettiğini söyleyen Kadıoğlu, “Hasadını yaparken çileği çekerek değil, çevirerek kopartmak gerekiyor. İşçilerimiz üniversite mezunu. Önümüze gelen herkesi tarlamıza sokmuyoruz. Bizimle çalışacak işçilerin bilinçli olmaları gerekiyor. Çilek tarlada 70-80 TL. Manavlarda kilosu 100 TL. Elifli Çileği'nin aroması diğer çileklere göre çok daha yoğun. Bunun sebebi ise tamamen doğal yollardan üretim yapmamızdan kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN