TUSAŞ saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı: Binanın krokisi internette yayınlanmış

TUSAŞ saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı: Binanın krokisi internette yayınlanmış

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının gerçekleştiği G1 kapısına yakın, insan kaynakları ve akademi departmanlarının bulunduğu binanın kroki ve yerleşim planlarının, bu binaların proje ekibinde yer alan bir mimarın kişisel internet sitesinde yayınlandığı ortaya çıktı.

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırının failleri, kapsamlı bir soruşturma sonucunda netlik kazandı. Saldırıda ölen teröristlerin PKK'ya mensup olduğu ve sırasıyla 'Rojger' kod adlı Ali Örek ile Mine Sevjin Alçiçek olduğu belirlendi.

TUSAŞ'ta 5 kişinin şehit olduğu saldırının gerçekleştiği G1 kapısına yakın, insan kaynakları ve akademi departmanlarının bulunduğu binanın kroki ve yerleşim planlarının, bu binaların proje ekibinde yer alan bir mimarın kişisel internet sitesinde yayınlandığı ortaya çıktı.

Onedio'nun haberine göre, TUSAŞ yerleşkesinin yapımında yer alan başka bir mimarlık şirketinin sitesinde de söz konusu tesislerin görsellerinin yayımlandığı öğrenildi.

Bu durum, TUSAŞ gibi kritik bir tesisin güvenlik zafiyetlerini gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN