Türklerin kendini genç hissetmeyi bıraktığı yaş! Araştırmalar ortaya çıkardı: En genç hisseden ülke Finler

Türklerin kendini genç hissetmeyi bıraktığı yaş! Araştırmalar ortaya çıkardı: En genç hisseden ülke Finler

Dünya üzerinde yapılan bazı araştırmalar insanların kendini genç hissettiği yaşı hangi yaş aralığında bıraktığını ortaya koydu. Türklerin ise kendini genç hissetmeyi bıraktığı yaş dikkat çekti. Öte yandan kendini en genç hisseden insanların hangi ülkede yaşadığı da ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yapılan bazı araştırmalar insanların kültürel ve coğrafi şartlarının kendilerini genç ya da yaşlı hissetmesinde önemli bir faktör olduğunu ortaya koydu. Bu kapsamda insanların yaşadıkları ülkelere göre kendilerini genç hissetme yaşlarının değişiklik gösterdiği ortaya çıktı. Buna göre Finlerin yaşlanma hissinin 72 yaşında ortaya çıktığı saptanırken Filipinlilerin ise 30 yaşında genç hissetmeyi bıraktıkları ortaya çıktı. Peki Türkler kendilerini genç hissetmeyi kaç yaşında bırakyor? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-54.jpg

TÜRKLER GENÇ HİSSETMEYİ O YAŞTA BIRAKIYOR

Ekonomist'te yer alan habere göre, WIN International tarafından gerçekleştirilen global bir araştırma, 39 ülkeden 33.866 katılımcının görüş ve düşüncelerine dayanılarak insanların yaş ve gençlik algısını anlamak amacıyla yürütüldü. Türkiye ayağında BAREM tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Türkler, yaşlı hissetme yaşını 54 olarak belirtiyorlar. Ayrıca, bu araştırma Türk nüfusunun genç hissetmeyi bıraktığı yaş ile yaşlı hissetmeye başladıkları yaş arasındaki on yıllık farkın altını çiziyor. Bu kapsamda Türklerin 54’e gelince yaşlı hissettiğini, 44 yaşında da artık kendini genç görmeyi bıraktığı ortaya çıkıyor.

Türk toplumunda genellikle kabul gören "gençlik" ve "yaşlılık" kavramlarına ilişkin bu bulgular, ülkenin demografik yapısı hakkında da değerli ipuçları sunmaktadır. Geniş veri setleri üzerinden elde edilen sonuçlar sayesinde gelecekteki stratejik kararların da desteklenebileceği öngörülmektedir.

yeni-proje-55.jpg

HER YIL DAHA ERKEN YAŞLI HİSSEDİYORLAR

Yapılan araştırmalara göre, yaşlanma hissi dünya genelinde hızla değişiyor. 54 yaşında insanlar yaşlı hissetmeye başlarken, genç hissetmeyi bırakma yaşı da 42'ye düşmüş durumda. Bu veriler göz önüne alındığında, insanların geçmiş yıllara kıyasla daha erken bir şekilde yaşlılık hissiyatına kapıldığı ortaya çıkıyor.

Ayrıca kıta bazında incelendiğinde de ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Amerika kıtasında 2018 yılında 57 yaşında başlayan yaşlılık hissi, şimdi ise 53'e gerileyerek dikkat çekici bir azalma gösteriyor. Benzer şekilde, MENA bölgesinde bu hissin başlama yaşı 59'dan 52'ye düşerken Afrika kıtasında ise 54'ten 51'e indiği görülüyor.

Avrupa'da ise durum biraz farklı. Avrupalılar diğer bölgelere nazaran daha geç yaşlılık hissettiklerini belirtse de son yıl içerisinde bu konuda da değişimler meydana gelmiş durumda. Avrupalının gençlik duygusunu bırakma yaşı da geçtiğimiz yıl ile karşılaştırınca üç yıl gerileyerek şu an itibarıyla 43 olarak kaydediliyor.

yeni-proje-56.jpg

ÜLKELERE GÖRE GENÇ HİSSETME YAŞLARI

Finlandiya, insanların en geç yaşlı hissetmeye başladığı ülke olarak öne çıkıyor. Yapılan araştırmaya göre, Finler 72 yaşına gelene kadar yaşlılık hissiyatı duymuyorlar. Bu durumu İspanya (65), İsveç (64) ve İtalya (64) takip ediyor. Diğer yandan, en erken yaşta yaşlı hissetmeye başlayan ülke Laos olarak kaydediliyor. Laos'u Yunanistan (46) ve Malezya (47) takip ediyor.

İlginç bir şekilde, Finler 47 yaşında iken gençlik hissini kaybederken; İsveçliler bu duygudan 34 yaşında vazgeçiyorlar. Güney Kore ise 52 yaşına kadar genç hissetme konusunda listenin başında yer alırken; Filipinler ise sadece 30 yaşına gelindiğinde gençlik duygusunu kaybeden insanların en fazla olduğu ülke olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN