Türkler akın akın gidiyor, sadece 1 ayda oturmaya izin çıkıyor! Yerleşen cenneti yaşıyor

Türkler akın akın gidiyor, sadece 1 ayda oturmaya izin çıkıyor! Yerleşen cenneti yaşıyor

Türkler akın akın o ülkeye gidiyor oturmak için yalnızca bir ay beklemek gerekiyor. Son dönemde herkesin favori ülkesi oluyor göç edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yerleşenler ise cennete mi geldim diyerek ülkeye hayran kalıyor.

Türkiye'de göçmen sayısı her geçen gün artarken birçok kişinin favorisi o ülke oluyor. Son yıllarda Türkiye'de yaşayan vatandaşlar rotayı Avrupa'ya doğru çevirirken yerleşme kararının ardından herkesin tercihi o ülkeden yana oluyor.

ŞARTLARI CAZİP GELİYOR

Türkiye'den farklı bir ülkede yaşamayı tercih edenlerin son yıllardaki tercihi Kuzey Makedonya oluyor. Sunmuş olduğu olanaklar göçmenler tarafından cazip bulunurken vize muafiyeti, ekonomik fırsatlar ve yaşam şartları derken pek çok farklı avantajda yer alıyor. Türkler arasında popüler bir göç merkezi haline dönüşen Kuzey Makedonya herkesin dikkatini çekiyor.

Makedonya – Alpar Turizm

Üsküp Haber kurucusu Sadık Şimşek'in haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Türk vatandaşlarının ülkeye hayran kalmakla birlikte yerleşmek için de sıraya girdiği belirtildi. Kuzey Makedonya'ya yerleşmek isteyen Türk vatandaşlarının sayısı her geçen gün artış gösterirken ülkeye şirket kurarak yerleşmenin de mümkün olduğu belirtildi. Bu sürecinde çok hızlı bir şekilde ilerlediği aktarılırken ülke genelinde kira fiyatlarının Türkiye'ye göre oldukça uygun olduğu da vurgulandı.

Balkanların İncisi: Makedonya'da Gezilecek Yerler - Geziliste

Ülkenin yalnızca yaşam şartları değil doğal güzellikleri de oldukça dikkat çekiyor. Kültürel zenginlikleri ve ekonomik fırsatları da göz önüne alındığında ülkenin Avrupa'ya yakınlığı da göçmenlere avantaj sağlıyor. Bu süreç Kuzey Makedonya ve Türkiye arasında da olumlu ilişkileri beraberinde getiriyor.

KUZEY MAKEDONYA'DA NEREYE GİDİLİR?

Balkanlarda yer alan ve tarihi güzellikleri ile bilinen Kuzey Makedonya, kültürel mirası ile birlikte birçok turisti kendine çekiyor. Başkent Üsküp Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılarıyla göz boyarken etkileyici manzaraları da unutulmaz anlar yaşatıyor. Tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Kuzey Makedonya, gölleri ile de doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi oluyor. Ohri Gölü'nün berrak suyu ve etkileyici manzarasız ziyaretçilerin dikkatinde yer alıyor.

Kuzey Makedonya, Yunanistan – Pay Tur – Tatil ve En Ucuz Tur Fırsatları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Kuzey Makedonya Osmanlı ve Balkan mutfaklarının etkisiyle lezzetlenmiş yemekleri de yerli ve yabancı turistlere sunuyor. Tavče gravče, ajvar, ve köfte gibi geleneksel lezzetler, ziyaretçilere damak zevkine hitap eden seçenekler sunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN