Türkiye’nin ‘meyve deposu’ olarak biliyor! Alacaklısı hiç bitmiyor! Kilosu 50 TL’den satıyor, 20 Haziranda sezonu kapatıyor

Türkiye’nin ‘meyve deposu’ olarak biliyor! Alacaklısı hiç bitmiyor! Kilosu 50 TL’den satıyor, 20 Haziranda sezonu kapatıyor

Türkiye'nin meyve deposu olarak bilinen o şehri hem lezzetiyle hem de üretimi ile adından söz ettiriyor. Türkiye'nin neredeyse bütün ihtiyacını karşılıyor kilosu 50 TL'den satılıyor Haziran 20 deyince hasat duruyor.

Türkiye'de sofralık kayısı üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan Mersin'in Mut ilçesi bu yıl 120.000 rekolte beklentisi ile üreticinin de tüketicinin de yüzünü güldürüyor. Sahip olduğu iklim özellikleri nedeniyle birçok farklı ürün yetiştirmeye olanak tanıyan Mut, 77.800 dekarlık alanda üretim gerçekleştiriyor. Coğrafi işaret tescili bulunan kayısı hasadı devam ediyor tadı, rengi ve aroması ile kendine diğerlerinden ayırıyor.

ALACAKLISI BOL BULUNUYOR

Mersin'in Mut ilçesinde yetişen kayısılar hem tadı hem rengi hem de aroması ile ön plana çıkıyor. Hasat sürecinde hem yurt içinden hem de yurt dışından talep gören sofralık kayısı hasadı Haziran ayına kadar devam ediyor.

kayisi-kasa.jpg

Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, beraberinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ile Suçatı Mahallesi'nde Abdullah Yılmaz'ın bahçesinde gerçekleştirilen hasada katıldı. Kaymakam Ayrancı, ilçede yapılan üretim çalışmaları ile birlikte kaliteli kayısı üretimi yapıldığını vurguladı.

20 HAZİRAN'DA SONLANIYOR

Mut'ta üretimi yapılan ve doğallığı ile dikkat çeken kayısı ihracatı hakkında bilgiler paylaşan Ayrancı, "Daha bilinçli ve kaliteli üretim yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle ilçemizin elde etmiş olduğu tarımsal geliri, çiftçimizin gelirini ve imkanlarını artırmayı hedefliyoruz.” sözlerini dile getirdi.

kayisi-hasadi.jpg

İlçe Tarım ve Orman müdürü Bayır Bu sezonda kayısı hastalığının verimli geçtiğini dile getirerek tahmini rekolte miktarının 120.000 ton olduğuna değindi. Hesap sürecinin devam ettiğini belirten Bayır, üreticinin şu anda kayısı satışından memnun olduğunu ifade ederek kilogram fiyatının 35 ila 50 TL arasında satıldığını söyledi. Bayır, hasat sürecinin 20 Haziran'da sona ermesini beklediklerini de aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN