Türkiye’nin en pahalı evi o şehirde bulunuyor! Her gün önünden binlerce kişi geçiyor, fiyatını duyunca ağzı açık kalıyor

Türkiye’nin en pahalı evi o şehirde bulunuyor! Her gün önünden binlerce kişi geçiyor, fiyatını duyunca ağzı açık kalıyor

Önünden her gün binlerce kişinin geçtiği bu yapı Türkiye'nin de en pahalı evi olarak biliniyor. Fiyatını duyan kulaklarına inanamıyor burada oturan milyonları bayılıyor. İşte Türkiye'nin en pahalı evi…

Türkiye farklı noktalarda farklı güzellikleri sunarken en pahalı konut fiyatları da bu şehirden çıkıyor. Önünden binlerce kişinin geçtiği bu yapı Türkiye'nin en pahalı fiyatlı yapısı olarak biliniyor. Aslında herkesin nerede olduğunu tahmin etmesi zor olmayan bu yapı hem güzelliği ile hem de fiyatıyla ağızları açık bırakıyor. İşte Türkiye'nin en pahalı evi…

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI EVİ SEÇİLDİ

Türkiye'deki en pahalı evlerden birinin İstanbul boğazına bakması kimseyi şaşırtması gerek. Zeki Paşa Yalısı en pahalı evlerden biri olarak bilinirken tarihi ve mimari açıdan önemi de her fırsatta vurgulanıyor.

Türkiye'nin en pahalı evi: Zeki Paşa Yalısı! - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

İstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda Sarıyer İlçesi Rumeli Hisar Mahallesi'nde Fatih Sultan Mehmet köprüsünün hemen altında bulunan bu yalı adını Zeki Paşa'dan almaktadır. Bu ismin altında yatan tarihi ve kültürel değerler ise oldukça dikkat çekiyor. 125 milyon dolar değere sahip olan bu yapı güzelliği ile de herkesi büyülüyor.

OSMANLI'NIN EN GÜZEL MİRASI

Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tarihe sahip olan bu yılı dönemin ihtişamını yansıtan bir mimari ile yapılmıştır. Özgün tasarım ve konumu ile birlikte hem tarihi hem de modern bir değer kazanan Zeki Paşa Yalısı, Osmanlı tarzında inşa edilmiş olması ile birlikte yüksek tavanlar, geniş salonlar ve detaylı iç mekan süslemeleri ile biliniyor. Yalının değerinin bu kadar yüksek olması ise boğaz içindeki prime konumu ve tarihi önemi ile birlikte özgün mimarisi olmaktadır.

ZEKİ PAŞA YALISI HAKKINDA Kİ UĞURSUZ SÖYLENTİLER : İstanbul Efsaneleri #76

Tarihi yalıda Zeki Paşa ve ailesinin yanı sıra eski İngiltere başbakanı Boris Johnson'ın dedesi olan damadı Ali Kemal de yaşadı. Zeki Paşa ardından bu yalıyı Sultan Vahdettin'in kızı Sabiha Sultan'a satarken Son halife Abdülmecid Efendi'nin oğlu Ömer Faruk'la evlenen Sabiha Sultan Yalın'ın yeni sahibi oldu.

Güzelliği ile bilinen Neslişah Sultan yalıda yaşayan kişiler arasında yer alırken buradan sürgüne gönderildiği de biliniyor. Yılı daha sonradan Baştımar Ailesi tarafından satın alınmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN