TÜİK tarafından gerçekleştirilen araştırmalar kapsamında Türkiye’nin en mutsuz 5 ili açıklandı. Herkesin aklına en mutsuz şehir olarak İstanbul gelse de listenin başındaki o ili gören inanamadı. Peki, Türkiye’nin en mutsuz ili neresi oldu? İşte cevabı…
TÜİK tarafından gerçekleştirilen 2023 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması, Türkiye'nin en mutsuz şehirlerini ortaya koydu. İşte Türkiye genelinde en düşük yaşam memnuniyetine sahip olan şehirler:
DİYARBAKIR: TÜRKİYE’NİN EN MUTSUZU
2023'te Türkiye'nin en mutsuz şehri olarak belirlenen Diyarbakır, %24,74 yaşam memnuniyeti oranıyla listenin son sırasında yer aldı. Bölgede yaşanan sosyal ve ekonomik zorluklar, şehrin düşük yaşam memnuniyeti üzerinde etkili olmuş olabilir.
ANTALYA: TATİL CENNETİ AMA MUTSUZ
Genellikle tatil denilince akla gelen Antalya, şaşırtıcı bir şekilde mutsuz şehirler listesinde ikinci sırada yer aldı. %19,54 yaşam memnuniyeti oranıyla Antalya, beklenmedik şekilde mutsuz şehirler arasında. Şehrin turistik yapısının bu veriler üzerindeki etkileri incelenebilir.
TRABZON: KARADENİZ’İN MUTSUZ ŞEHRİ
Karadeniz'in doğal güzellikleriyle ünlü Trabzon, %19,12 yaşam memnuniyeti oranıyla üçüncü sırada bulunuyor. Karadeniz Bölgesi'nin yeşil ve doğal güzelliklerine rağmen Trabzon'daki yaşam memnuniyetinin düşük olması dikkat çekici.
İZMİR: EGE’NİN MUTSUZ ŞEHRİ
Ege Bölgesi'nin önde gelen şehirlerinden İzmir, %17,23 yaşam memnuniyeti ile mutsuz şehirler listesinde dördüncü sırada yer aldı. Şehrin genel yaşam kalitesinin değerlendirilmesi, bu sonuçların nedenlerini anlamak açısından önemli olabilir.
ANKARA: BAŞKENT AMA MUTSUZ
Başkent Ankara, %16,75 yaşam memnuniyeti oranıyla mutsuz şehirler listesinde beşinci sırada yer aldı. İç Anadolu Bölgesi'nin tek temsilcisi olan Ankara'nın, diğer büyük şehirlerden neden bu kadar düşük bir yaşam memnuniyeti skoruna sahip olduğu araştırılmalı.
Bu veriler, Türkiye genelinde yaşam kalitesini etkileyen çeşitli faktörlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Şehirlerin yaşam memnuniyeti oranlarının arttırılması için daha kapsamlı çözümler ve iyileştirme stratejileri geliştirilmesi önem taşıyor.