Türkiye'nin beyaz eşya devi 78 milyon dolarlık fabrika kurdu! 4 Bin kişiye iş kapısı olacak

Türkiye'nin beyaz eşya devi 78 milyon dolarlık fabrika kurdu! 4 Bin kişiye iş kapısı olacak

Beyaz eşya denildiğinde herkesin önünde eğildiği dev firma geçtiğimiz ay verim alamadığı için fabrika kapatma kararıyla gündemde yer aldı. Türkiye'nin beyaz eşya devi 78 milyon dolarlık yeni bir fabrikaya imza attı. 4.000 kişiye yeni iş kapısı olacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de beyaz eşya denildiğinde herkesin yakından tanıdığı Arçelik firması geçtiğimiz ay istediği verimi alamaması nedeniyle Polonya'da bulunan fabrikasını kapatma kararı için KAP’a başvuruda bulundu. Bu hamle ile birlikte Arçelik AŞ Bangladeş'te 78 milyon dolarlık yatırımla yeni bir fabrika açılacağını duyurdu.

POLONYA KAPANDI BANGLADEŞ AÇILDI

Arçelik , geçtiğimiz ay Polonya defterini kapattı. Fabrikada istediği verimi alamaması için kapatma kararı veren Arçelik 1800 kişinin işten çıkarılacağını KAP’a bildirdi. Arçelik Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirim yapması ile birlikte Bangladeş'in başkenti Dakka'da 78 milyon dolarlık yatırım yaparak yeni bir fabrika inşa edildiğini duyurdu.

Arçelik Bangladeş'te üretime başladığını duyurdu

Üretime başlayan fabrika 135.000 metrekarelik bir alana sahip olması ile birlikte 77.000 metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Bunun yanı sıra ilk olarak buzdolabı üretimine başlanacağını ifade eden Arçelik ilk aşamada 750.000 adet buzdolabı üretimi kapasitesine sahip olacaklarını da bildirdi.

Çamaşır makinesi, televizyon, klima gibi büyük ev aletlerinin de üretileceği bu tesiste Tam kapasite ile çalışılması durumunda yaklaşık 4000 kişiye istihdam sağlanacağı aktarıldı. Yeni fabrikada üretilen ürünler ise Bangladeş'in iç pazarında satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN