Türkiye'den ayrılıp o ülkeye gidiyorlar: İptallerin ardı arkası kesilmiyor! Nedenini öğrenince hiç şaşırmayacaksınız

Türkiye'den ayrılıp o ülkeye gidiyorlar: İptallerin ardı arkası kesilmiyor! Nedenini öğrenince hiç şaşırmayacaksınız

Almanya'da yurt dışı tatil paketlerinde yılın ilk yarısındaki en yüksek artış Türkiye'de yaşanırken, on binlerce Alman turistin artan maliyetler nedeniyle Türkiye rezervasyonlarını iptal edip farklı ülkelere gitme kararı aldı. İşte detaylar...

Türkiye'deki ekonomik kriz, emekli, memur ve işçilerin yanı sıra ülkeye tatil amacıyla gelen yabancıların da huzurunu kaçırmış durumda. Özellikle restoran ve otel fiyatları olmak üzere hizmet sektörü ücretlerinde enflasyon oranının üzerinde artış yaşanması, Türkiye'ye tatile gelmek isteyenleri bir kez daha düşündürürken, Rus vatandaşlarının ardından Türkiye'yi en çok ziyaret eden ikinci ülke olan Almanya'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

EN YÜKSEK FİYAT ARTIŞI TÜRKİYE PAKETLERİNDE

Gercekgundem'de yer alan habere göre, yılın ilk 6 ayında Almanya'da yurt dışı tatil paketlerindeki fiyat artışı yüzde 5,2 olurken, yurt dışı paketlerindeki en yüksek artış oranı yüzde 7,6 ile Türkiye oldu. Türkiye'de başlangıçta Ege ve Akdeniz bölgesindeki işletmeler, oteller ve esnaf olmak üzere uygulanan fahiş fiyat politikası nedeniyle yerli turistin ilk tercihi Yunan adaları olurken, yabancı turistler ise Türkiye dışındaki alternatiflerine yönelmiş durumda.

Artan maliyetlerin ardından Türkiye'ye yüz çeviren Almanların yanı sıra, Türkiye'den en çok gayrimenkul alan ülkelerin başında gelen Rusya vatandaşları da ülkeyi terk etmeye devam ediyor. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan verilere göre 2023 yılında 58 binin üzerinde Rus vatandaşı Türkiye'den ayrılırken, bu yıl artmaya devam eden enflasyonun ardından söz konusu rakamın daha da yukarı çıkacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN KARADAĞ VE SIRBİSTAN'A GİDİYORLAR

Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle yabancı para birimlerinin dahi satın alma gücünde aşağıda kaldığını belirten Ruslar, Türkiye'den ayrılarak Karadağ ve Sırbistan'a yerleşmeye başladı. 58 bin yabancının önemli bölümü bu iki ülkeye dönüş yaparken, bir kısmı ise Rusya'ya geri dönme kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN