Türkiye'de ilk kez o ilimize geliyor! Trafik çilesini bitirecek dev proje: 420 yolcu alıyor

Türkiye'de ilk kez o ilimize geliyor! Trafik çilesini bitirecek dev proje: 420 yolcu alıyor

Türkiye’deki trafik sorununa neşter vuracak projenin ilk adımı o ilimizde atıldı. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan tramvay projesi için çalışmalar başlarken, ilk olacak raysız otonom tramvayın 420 yolcu kapasitesine sahip olduğu öğrenildi…

Önceki haftalarda İstanbul’a giderek Metro İstanbul’u ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda inceleme yaptı. Zeyrek’in ziyareti sonrasında ise Metro İstanbul heyeti Manisa’ya gitti.

Tramvay projesi için kentte saha incelemesinde bulunan 5 kişilik ekip, güzergah, durak, taşınacak yolcu ve maliyet fizibilitesi yaptı. Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin’le ön sözleşmeye imza attı. İmzaların ardından konuyla ilgili açıklama yapan Zeyrek, şunları söyledi:

yeni-proje-2-003.jpg

Geçtiğimiz haftalarda ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul'a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlamış ve bize kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projelerini içeren bir sunum gerçekleştirmişti. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul'un uzman heyetini Manisa'mızda ağırladık. Kıymetli misafirlerimiz şehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptılar. Fizibilite çalışmalarının nihayetinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık"

GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN TRAMVAYLARI UNUTUN

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Manisa’ya elektrikli, çevreci, yüksek teknolojiler ile donatılmış, yüksek yolcu kapasiteli ve Türkiye’de ilk olacak yeni nesil elektrikli Raysız Tramvay gelecek. Geleneksel tramvaylara ray döşemesi gerekirken, ART sistemi için böyle bir alt yapıya ihtiyaç duyulmadığı belirtildi. Ray hattının döşenmesi, bakımı ve onarımı geleneksel tramvay sistemlerinde ciddi bir maliyet gerektirirken, ART sistemiyle bu maliyetten de tasarruf sağlanacak. ART aracının 100.000 km’de, 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağladığı bilgisi de paylaşıldı.

ekran-goruntusu-2024-06-12-155105.png

ART sistemiyle beraber araç başına yılda 300 tonu bulan karbondioksit salınımını önlemeyi planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, çevreyi ve belediyenin bütçesini korumayı amaçlıyor. Aynı zamanda 420 yolcu kapasitesi bulunan ART’ın sessiz çalışma sistemiyle kentteki gürültü kirliliğini de önleyeceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN