Türkiye'de canlı bomba saldırısı planladığı tespit edilen terörist etkisiz halde

Türkiye'de canlı bomba saldırısı planladığı tespit edilen terörist etkisiz halde

MİT, Türkiye'de canlı bomba saldırısı planladığı belirlenen PKK/YPJ sorumlusu terörist Hezal Belge'yi Suriye'nin Amude bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'ye bir terör saldırısını önlemek amacıyla Suriye'de düzenlediği bir operasyonla, PKK/YPJ terör örgütünden Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi. Belge, Türkiye'de canlı bomba eylemi planlayan teröristler arasında yer alıyordu ve MİT'in uzun süredir hedef listesinde bulunuyordu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hezal Belge, PKK/YPJ'nin Suriye'nin Amude bölgesindeki sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu. Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan terörist, "Jinda Gundikramo" kod adıyla tanınıyordu. MİT'in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda, Belge'nin Türkiye'de bir dizi canlı bomba saldırısı planladığı ortaya çıkarıldı.

MİT, Belge'nin faaliyetlerini uzun süredir izliyordu. Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı birçok terör saldırısını, güvenlik güçlerinin aldığı önleyici tedbirler sayesinde her defasında ertelemek zorunda kalan Belge, Suriye’deki Amude bölgesine çekilmişti. Son olarak bu bölgede olduğu tespit edilen terörist, düzenlenen bir nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

UZUN YILLAR PKK/KCK'DA FAALİYET GÖSTERDİ

Terör örgütü PKK'nın kırsal kadrolarına 2004 yılında katılan Hezal Belge, örgütün çeşitli kademelerinde görev alarak yükseldi. İlk olarak Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK'nın sözde sorumlusu olarak faaliyetlerde bulunan Belge, Suriye’de PKK/YPJ yapılanması içinde kritik bir rol üstlendi. Özellikle örgüte yeni katılımları teşvik etmek ve Suriye halkını örgütlemeye çalışmak gibi görevleri üstlendiği belirlendi.

Hezal Belge, 2021 yılında Suriye'deki çatışmaların birinde başından ağır yaralandı. Uzun süre Irak’ın Süleymaniye kentinde tedavi gördükten sonra Suriye’ye geri döndü ve PKK/YPG'nin Amude bölgesindeki sorumlusu olarak faaliyetlerine devam etti. Belge’nin, Türkiye’ye yönelik gerçekleştirmeyi planladığı canlı bomba saldırısı, onun uzun yıllar süren terör faaliyetlerinin bir uzantısı olarak görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN