Türkiye, Sudan’dan domuz eti ithal mi ediyor? Gürsel Tekin kanun teklifini açıkladı!

Türkiye, Sudan’dan domuz eti ithal mi ediyor? Gürsel Tekin kanun teklifini açıkladı!

Türkiye'nin Sudan'dan domuz eti ithal ettiği iddiası, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla yalanlanmıştı. İddianın doğru olduğunu açıklayan ve ilgili kanun teklifini paylaşan Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Madem böyle bir şey yok TBMM’den teklifi geri çekin sorun ortadan kalksın.” Dedi.

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez'in, Türkiye'nin Sudan'dan domuz eti ithal ettiği iddiası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Çömez, sosyal medya platformunda Türkiye'nin Sudan ile 5 ay önce gümrük vergisi olmadan domuz eti alımına yönelik bir anlaşma yaptığını savundu

Bu konu sosyal medyada hızla yayılarak tartışmalara neden olurken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konu hakkında açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladı. “İddiaların gerçek dışı olduğu” belirtilen resmî açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarında ve haber kaynaklarında yer alan, 'Sudan’dan domuz eti ithalatı yapıldığı' iddiaları tamamen asılsızdır." ifadelerine yer verildi.

GÜRSEL TEKİN KANUN TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yalanlaması üzerine eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, ilgili konunun kanun teklifini paylaşarak iddiaların doğru olduğunu savundu.

X platformu üzerinden paylaşımlarda bulunan Gürsel Tekin, “Birileri de diyor ki efendim yalanlandı. Neyi yalanlandı? Anlaşma imzalanmış. Yürürlüğe girmesi için kanun teklifi verilmiş. Teklifi veren Numan Kurtulmuş. Teklif ilgili komisyona iletilmiş. Dış İşleri komisyonunda kabul edilmiş. TBMM’de gündeme alınmak için bekliyor. Teklifin içinde kocaman domuza gümrük indirimi geleceği yazıyor. Madem böyle bir şey yok TBMM’den teklifi geri çekin sorun ortadan kalksın.” Diye belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN