Türkeş, Gezi tutukluları ziyaretini anlattı: Onlara 1 saat nefes aldırabildiysem, ne mutlu

Türkeş, Gezi tutukluları ziyaretini anlattı: Onlara 1 saat nefes aldırabildiysem, ne mutlu

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası tutuklularını ziyaret ederek, moral durumlarının iyi olduğunu ve farklı siyasi görüşlerden olmalarına rağmen bağımsız bireyler olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Davası tutuklularını cezaevinde ziyaret etti. Türkeş, Osman Kavala, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'la Adalet Bakanlığı'nın izniyle bir araya geldi. Görüşmelere ilişkin açıklamalarında, tutukluların moralinin yüksek olduğunu belirtti.

Ziyaretlerle ilgili izlenimlerini 12punto’dan Müyesser Yıldız’a anlatan Türkeş şunları söyledi:

“Hepsinin moralleri yüksek, hiçbirisini çökmüş görmedim. Konularına hakimler ve gelişmeleri takip ediyorlar. Hangi konularda kaygı duyduklarını, yargılama süreçlerini konuştuk. 3-5 benzemez adamı bir torbaya koyup, bir grubun adamı diye tarif etmek mümkün değil. Osman Kavala başka bir adam, Tayfun Kahraman başka bir adam, Can Atalay başka bir adam. Bu durum bile bunları aynı çetenin elemanı gösterilmesinin yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Hiçbirimiz aynı siyasi görüşe sahip değildik, en şeker tarafı bu. Farklı siyasi görüşteki insanların farklı şartlarda bir araya gelip, konuşması başlıbaşına önemli.”

Öncesinde çeşitli tartışmalara ve tepkilere yol açan ziyareti için, “İyi ki yaptım” ifadesini kullanan Türkeş, şöyle devam etti:

“Bu ziyaret hukuk arayışımın bir parçası değildi. Ekstradan çıktı. Esas amacım, ülkemizdeki yargılama süreçlerinin hukuk içinde yapılmasını sağlamak. Bu tartışılıyor, iyi bir şey. Konunun magazinleştirilmemesi için bundan sonra izlenimlerimi sadece ilgililere, merak edenlere anlatacağım.”

Türkeş son olarak, “Onlara 1 saat nefes aldırabildiysem, ne mutlu”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN