Türk gencinin İsviçre'deki hak arayışı sonuçlandı: Mahkemeden dönerci çırağına 5 milyon lira tazminat

Türk gencinin İsviçre'deki hak arayışı sonuçlandı: Mahkemeden dönerci çırağına 5 milyon lira tazminat

İsviçre'de dönercide çıraklık yapan bir Türk genci, 15 yıl sonra fazla mesai ücretlerini alamadığı ve yıllık izinlerini kullanamadığı gerekçesiyle Türk patronuna açtığı davada zafer kazandı. Mahkeme, işvereni 133 bin euro (yaklaşık 5 milyon lira) tazminat ödemeye mahkum etti.

İsviçre'de birkaç yıl dönercide çıraklık yapan bir Türk genci, 2009 yılında işten çıkarıldıktan sonra hakları için uzun bir mücadeleye girişti. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; haftada 20 ya da 20,5 saat çalışmak üzere anlaşma imzalayan çalışan, yıllık izinlerini kullanamadığı ve fazla mesai ücretlerini alamadığı gerekçesiyle 15 yıl sonra Türk işverenine dava açtı.

Mahkeme, tanık ifadeleri ve sunulan belgeleri yeterli bularak, döner büfesi sahibinin tazminat ödemesine hükmetti.

DÖNERCİ ÇIRAĞINA 5 MİLYON LİRA TAZMİNAT

Mahkeme kararıyla, döner büfesi sahibi 133 bin Euro (yaklaşık 5 milyon TL) fazla mesai ve tatil parası ödemeye mahkum edildi. Ayrıca 5 bin 137 Euro'luk mahkeme masrafları da işverene yüklendi.

İsviçre'de fazla mesai ücretleri, normal çalışma saat ücretinin yüzde 25 daha fazlası olarak hesaplanıyor. Ülkede güçlü sendikalar ve çalışan haklarını koruyan yasal düzenlemeler, çalışanların haklarını teminat altına alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN