Tüm çalışanları ve emekli adaylarını ilgilendiren açıklama! Çalışma saatleri düşüyor mu? AKP son noktayı koydu

Tüm çalışanları ve emekli adaylarını ilgilendiren açıklama! Çalışma saatleri düşüyor mu? AKP son noktayı koydu

Son zamanlarda Türkiye’nin en önemli gündemlerinden biri olan çalışma saatlerinin düşürülmesi konusuna ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Peki çalışma saatleri düşecek mi? AKP’den yeni açıklama geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya.com’da yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den önemli açıklamalar geldi. Güler, çalışma saatleri ve emeklilik sistemi hakkında merak edilen sorulara net yanıtlar verdi. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu açıklamalar, hem çalışanlar hem de emeklilik hayali kuranlar için büyük önem taşıyor.

yeni-proje-18.jpg

ÇALIŞMA SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Son dakika açıklamalarında Abdullah Güler, haftalık çalışma saatleri ve günleriyle ilgili herhangi bir düzenleme olmadığını duyurdu. Bu, çalışanlar arasında çalışma saatlerinin düşürülmesi yönündeki taleplerin kısa vadede karşılanmayacağı anlamına geliyor.

EMEKLİLİK SİSTEMİ REFORMU YOLDA MI?

Emeklilik sistemine dair yapılan açıklamalarda ise değişiklik sinyalleri dikkat çekti. Güler, emeklilik sisteminin daha adil ve dengeli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti. Güler, “Dünyadaki gelişmiş ülkelerin uygulamalarını göz önünde bulundurarak, prim miktarı, ödendiği süre ve yaş kriterlerine dayalı bir sistem oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-19.jpg

AVRUPA ÖRNEK ALINACAK

Abdullah Güler, emeklilik yaşının Avrupa ülkelerinde 65-70 yaş arasında olduğunu belirterek, Türkiye'deki emeklilik yaşının bu seviyelere getirilmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa'daki uygulamalar ışığında, Türkiye'nin emeklilik yaşını yükseltme ihtimalinin değerlendirileceği sinyalini verdi.

EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

"Bu, sürdürülebilirlik çizgisi açısından önemlidir. Dünya ortalamasına baktığımızda 3 ila 4 çalışana karşılık bir emekli vardır" ifadelerini kullanan Güler açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ama şu an ülkemize baktığımızda halihazırda yaklaşık 32 milyon çalışan ve 16 milyon 100 civarında emekli olduğunu görüyoruz. Yani 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim bu manada mutlaka hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın da seçmiş oldukları tercih noktasında ona göre bir emekli maaşına kavuşması lazım."

yeni-proje-20.jpg

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞER Mİ?

Güler, kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceği yönünde bir çalışmanın olmadığını belirtti. "Öyle bir çalışma söz konusu değil. Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok" ifadelerini kullnan Güler, şunları söyledi:

"Ancak pandemiyle beraber belli sektörlerde, belli meslek gruplarında daha kısa süreli çalışma, daha esnek çalışma modelleri de tabii burada gerek işveren, gerekçe çalışanlar açısından öneriliyor, çalışılıyor. Bu mahiyette eğer olabilecekse sadece belli meslek kollarında ve belli mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Bu yönüyle olabilecektir. Yoksa mevcut çalışma hayatımız içerisinde gerek haftalık çalışma günleri gerekse de haftalık çalışma saatleriyle ilgili düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenlememiz yok. Herhangi bir hayata geçecek bir çalışma şu anda bulunmuyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN