TSE’den tüm fırınlara yeni düzenleme! Ekmek satışları artık bu şekilde olacak: Fırıncılar tepkili…

TSE’den tüm fırınlara yeni düzenleme! Ekmek satışları artık bu şekilde olacak: Fırıncılar tepkili…

TSE tarafından fırınlarda ekmek satışına dair yapılan düzenleme kapsamında artık ekmek satışlarına yeni bir zorunluluk geliyor. Bu zorunluluğa tüm fırınların uyması gerekirken, fırıncılardan karara tepki geldi…

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, fırınlarda satılan taze ekmeklere etiket zorunluluğu getiriliyor. Bu değişiklik, fırıncılar arasında çeşitli tepkilere yol açtı. Yeni düzenleme, daha önce uygulanmış ancak kaldırılmış olan etiket zorunluluğunu tekrar gündeme getiriyor.

TSE’DEN YENİ ETİKET ZORUNLULUĞU DÜZENLEMESİ

TSE'nin yeni düzenlemesine göre, süpermarketlerde satılan ambalajlı ekmekler hariç, fırınlarda satılan tüm ekmeklerin üzerinde etiket bulunması zorunlu olacak. Bu etiketlerde, fırının adı, ekmeğin üretildiği yer ve üretim tarihi gibi bilgiler yer alacak. Bu uygulama, özellikle sıcak ekmek satışını etkileyebilir.

ekmek-satislarinda-etiket-zorunlulugu-1.jpg

FIRINCILAR TEPKİLİ: “KİMSEYE EKMEK SATAMAYIZ”

Yeni düzenleme, fırıncılar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. ATV Haber’e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, sıcak ekmek satışlarının etiket zorunluluğundan olumsuz etkileneceğini belirtti. Aksünür, “Sıcak ekmek satışı varken, soğuk ekmeği kimse tercih etmez. Müşteri, sıcak ve taze ekmek almak ister. Akşamdan kalan ekmeği sabah satmamız mümkün değil. Sıcak çıkan ekmeği bekletmek de satışlarımızı olumsuz etkiler. Bu şartlar altında kimse ekmek almaz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde kısa süre içinde yürürlüğe girmesi beklenen etiket zorunluluğu, fırıncılar arasında geniş çaplı tartışmalara yol açtı. Düzenlemenin, hem taze ekmek satışlarını hem de genel ekmek tüketimini nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Ekmek sektöründe bu değişikliklerin getireceği yenilikler ve olası sonuçlar yakından izleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN