Trakyalılar hayırlı olsun: İstanbul’dan sonra size de yapılıyor! Saray, Çerkezköy, Kırklareli…

Trakyalılar hayırlı olsun: İstanbul’dan sonra size de yapılıyor! Saray, Çerkezköy, Kırklareli…

Trakyalılar İçin Müjde: Saray-Kırklareli Yolunun 33,1 Kilometrelik Bölümü Trafiğe Açıldı. Çerkezköy, Saray, Kırklareli…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli’nde yapımı devam eden Saray-Kırklareli yolunun 33,1 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak tamamlayarak trafiğe açtığını duyurdu. Kırklareli’ne çeşitli ziyaretlerde bulunan Uraloğlu, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saray-Kırklareli yolunun Kırklareli’ni Saray üzerinden Tekirdağ ve İstanbul’a bağlayan önemli bir güzergah olduğunu vurguladı. Projenin tamamının bölünmüş yol olarak yapılması kararı alındığını ve proje revizyonunun gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, “Yaklaşık 4 milyar liralık bir proje bedeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün itibarıyla 71,1 kilometrelik yolun 33,1 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak bitirerek trafiğe açtık. Bu yıl sonuna kadar da yaklaşık 4 kilometrelik bir bölümü daha bölünmüş yol olarak bitirerek trafiğe açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tasarruf: 868 milyon lira

Uraloğlu, yolun tamamlanmasıyla birlikte ilçe ve köy geçişlerinin rahatlayacağını, transit ve yerel trafiğin hızlanacağını dile getirdi. Ayrıca, projenin hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağını vurguladı. Yıllık tasarrufun 868 milyon lira olacağını belirten Uraloğlu, “Zamandan 692 milyon lira, yakıttan 176 milyon lira olmak üzere yıllık 868 milyon liralık bir tasarruf sağlamış olacağız. Bu rakamlar, yaptığımız yatırımın ne kadar kısa zamanda kendini amorti ettiğini gösteriyor. Ayrıca, karbon emisyon salınımını yılda 13 bin 100 ton azaltarak çevreci bir yaklaşımı da ortaya koymuş olacağız.” dedi.

Gelecek Yıl Açılacak

Bakan Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesinin de devam ettiğini belirtti. Projenin yaklaşık 360 kilometre olan hattının 229 kilometreye düşürüldüğünü ifade eden Uraloğlu, “Çerkezköy-Kapıkule kesimini, ilimizi birinci derecede ilgilendiren 153 kilometrelik kısmını önümüzdeki yılın ağustos ayında açmayı planlıyoruz. Geri kalan kısmını ise muhtemelen 2026 sonunda tamamlayacağız. Böylece yolculuk sürelerini gerek yükte, gerek yolcu taşımacılığında maksimum 3 saate düşürmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u da ziyaret ederek, ildeki projeler ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Trakyalılar için önemli bir gelişme olan bu projeler, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN