TMO'nun çiftçiden aldığı buğdaylar telef oldu! Tonlarcası küf ve böcek içinde: Hâlâ ithal ediliyor

TMO'nun çiftçiden aldığı buğdaylar telef oldu! Tonlarcası küf ve böcek içinde: Hâlâ ithal ediliyor

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çiftçiden aldığı binlercen ton buğday telef oldu! Tonlarca buğday kötü saklanma koşulları yüzünden küf ve böcek içinde kaldı! Hala buğday ithal ediliyor...

Çiftçilerden alınan buğdayların son hali içler acısı! Tonlarca buğday yanlış saklama koşulları nedeniyle telef olmasına rağmen buğday ithal edilmeye devam ediliyor. Ekonomi Gazetecisi Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabında İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez!in açıklamalarını paylaştı.

BİNLERCE TON BUĞDAY KULLANILAMAZ HALDE

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in son açıklamalarına göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından geçen sene çiftçilerden toplanan on binlerce ton buğdayın büyük bir kısmı kötü muhafaza nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Çömez, Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Gökçedere Köyü'nde, buğdaylar üzerine naylon örtülüp toprağa terk edilmiş olduğunu ve nem ile böceklerin zararlarına maruz kaldığını söyledi.

Balıkesir Milletvekili Çömez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Gökçedere Köyü... TMO’nun geçen sene çiftçiden aldığı on binlerce ton buğday, üzerine bir parça naylon örtülüp toprağa terk edilmiş. Bu buğdayların artık nem, küf ve böcekten çoğu kullanılamaz hâlde ve hâlâ buğday ithal ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN