Timur Cihantimur yine cezaevi beğenmedi: New Jersey’e nakledildi ama avukatlardan bir itiraz daha geldi

Timur Cihantimur yine cezaevi beğenmedi: New Jersey’e nakledildi ama avukatlardan bir itiraz daha geldi

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ediyor. Cihantimur, tutulduğu cezaevinin koşullarına itiraz ederek New Jersey'deki başka bir merkeze nakledildi. Bu kez de avukatları, yeni cezaevinin uzaklığı nedeniyle Cihantimur'un akıl sağlığının risk altında olduğunu belirterek tekrar nakil talep etti.

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un neden olduğu olay, yankılarını sürdürmeye devam ediyor. Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçması sonrasında yargılanıyor. Türkiye'ye iade süreci devam ederken, Cihantimur’un ABD'de gözaltında tutulduğu yer değiştirildi.

BU KEZ DE 'MAHKEMEYE UZAK' DEDİLER

NTV'de yer alan habere göre; Timur Cihantimur, 12 Temmuz'da Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü'nden New Jersey eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildi. Bu nakil işlemi, Cihantimur'un avukatlarının tepkisini çekti. Avukatlar, nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını öne sürdü. Gerekçe olarak, mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafenin rutin görüşmeleri zorlaştırması gösterildi. Bu durumun, Cihantimur'un savunma hakkını kısıtlayabileceğini öne sürdüler.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilerek tamir edilmeye çalışılıyordu. Aynı yönde ilerleyen 2 araçtan biri, bu sırada arızalı araca ve çevresindekilere çarptı. Kaza sonucu 5 kişi yaralandı ve Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine gelen Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, oğlunu alarak hızla olay yerinden uzaklaştı. İkilinin önce Mısır'a, ardından ABD'ye gittikleri tespit edildi.

Türkiye, Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un iadesi için harekete geçti. Adalet Bakanlığı, geçici tutuklama talep evrakını ABD yetkili makamlarına iletti. İade süreci halen devam ederken, Cihantimur'un ABD'deki yargılanma süreci de yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN