Televizyonda gördü, denemek için tarlasına ekti! 8 dönümden 4 ton hasat: Şeker hastaları kapış kapış alıyor

Televizyonda gördü, denemek için tarlasına ekti! 8 dönümden 4 ton hasat: Şeker hastaları kapış kapış alıyor

Televizyonda gördüğü şeyi denedi, tarlasına ekimini gerçekleştirdi! 8 dönüm araziden 4 ton hasat! Şeker hastaları özellikle kapış kapış alıyor...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Başüstü Mahallesi’nde 9 yıl önce üzüm yetiştiriciliğine başlayan Tahsin Benli, bugün 8 dönümlük bağından elde ettiği 4 ton üzümle başarı hikayesi yazıyor. Başladığı günden bu yana çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren Benli, bölgenin iklimine uygun olan bu üzüm cinsini şeker hastalarının da tercih ettiğini belirtiyor.

TELEVİZYONDAN İLHAM ALDI, ÜZÜM BAĞI KURDU

Kahramanmaraş’ta televizyonda gördü yetiştirmeye başladı, şimdi 4 ton hasat ediyor

Üzüm yetiştiriciliğiyle ilgili bir televizyon programından etkilenerek bu işe adım atan Benli, kendi imkanlarıyla Kahramanmaraş’ın üzüm yetiştiriciliği potansiyelini keşfetti. Bugün 4 farklı üzüm çeşidini yetiştirdiği bağında elde ettiği yüksek verimle dikkat çeken Benli, "Bağımızın her dönümünden yaklaşık 4 ton üzüm alıyoruz" diyerek başarılarının altını çizdi.

ÜZÜMLER HIZLA TÜKENİYOR

Kahramanmaraş’ta televizyonda gördü yetiştirmeye başladı, şimdi 4 ton hasat ediyor

Benli, üzümlerinin yoğun ilgi gördüğünü ve hasat dönemiyle birlikte ürünlerinin hızla tükendiğini belirtti. Afşin’deki açık pazar yerinde ve ilçe merkezindeki çeşitli noktalarda satışa sunulan üzümler, kısa sürede alıcı buluyor. "Çarşamba ve pazar günleri Afşin kapalı pazar yerinin yanında bulunan açık pazar yerinde diğer günlerde ise şehir merkezinde satışa sunuyoruz. Üzümlerimize ilgi hayli büyük" diyen Benli, üzüm ürünlerine gösterilen ilgiden oldukça memnun.

Tahsin Benli, üretiminin artık düzenli bir hale geldiğini, üzümlerinin tanındığını ve beğenildiğini vurguladı. Bölgenin üzüm potansiyelinin tanıtılması için bir üzüm festivali ya da şenliği düzenlenmesini talep eden Benli, bu tür etkinliklerin üreticiye destek sağlayacağına ve Afşin bölgesindeki üzüm üretiminin daha fazla duyulmasına yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN