Tedavi olarak fındığa alternatif ekti! ‘Süper Meyve’ olarak biliniyor, kilosu 300 TL’den satılıyor!Altın gibi tartarak veriliyor

Tedavi olarak fındığa alternatif ekti! ‘Süper Meyve’ olarak biliniyor, kilosu 300 TL’den satılıyor!Altın gibi tartarak veriliyor

Sağlık sorunları nedeniyle memleketine yerleşti tedavi amacıyla toprağı süper meyve ile buluşturdu. Mavi rengi ve inanılmaz şifası ile bilinen o ürünü Giresun'da yetiştiren elektrik mühendisi Refik Aslan, bir dönüm arazide bir tona yakın ürün alıyor. Kilosu 300 TL'den satılan ürünün şifasına da diyecek söz bulunmuyor.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle soluğun memleketinde alan Refik Arslan, fındığa alternatif olarak ektiği mavi yemişten büyük verim aldı. Herkesin başta garip karşılayarak tepki gösterdiği mavi yemiş şimdilerde en çok kazandıranlar arasında yer alıyor. Hasadı başlayan meyveleri altın gibi tartarak satan Refik Aslan, kilosunu da 300 TL'den satıyor.

SOLUĞU MEMLEKETİNDE ALDI

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle memleketine yerleşen Refik Arslan, sağlık sorunlarına çözüm olması amacıyla mavi yemiş yetiştiriciliğine başladı. Mavi yemiş meyvesinin faydalarını keşfeden Aslan, uzun bir araştırma sonucunda doğup büyüdüğü şehir olan Giresun'un Bulancak ilçesinde bu ürünleri yetiştirmeye başladı.

Giresun'daki Maviyemiş Üreticileri Halinden Memnun - Giresun Haberleri

Bu işe ilk başladığında bazı kişilerin kendisine yetiştiremeyeceğini söylese de bu işi başardığını dile getiren Arslan, topraklarına uyumlu bir bitki olduğunu vurguladı. İlk başta yalnızca kendi sağlık sorunları için kullandığı ürünleri bir süre sonra Geçim kapısı haline dönüştürdü.

ALTIN GİBİ TARTARAK VERİLİYOR

Mavi yemişin faydalarına değinen Refik Arslan, “Mavi yemiş her şeyden önce sağlık meyvesidir. Çok lezzetli bir meyve ve süper meyve olarak tanımlanıyor. İçeriğindeki bileşikler kardiyovasküler sistem için çok yararlı. Bu nedenle kalp hastalıklarına ve tansiyona iyi geliyor.” dedi.

Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdi! Süper meyve olarak da biliniyor - Yaşam Fotoları | AKŞAM

Şeker hastalığı, retina yırtıkları, pankreas, hipertansiyon ve düz kaslarda inanılmaz derecede etki sağlayan mavi yemiş, kısacası parkinsondan demanssa eklem hastalıklarından Bağırsak hastalıklarına kadar fayda sağlamaktadır. Birçok hastalığa iyi gelen ve bilimsel olarak kanıtlanan bu ürün fındığa ek gelir olarak toprakla buluştu. Düz ve düze yakın arazilerde tarıma çok uygun olan mavi yemiş bitkisi engebeli arazilerde daha çok uğraş gerektiriyor. Fındığa ciddi bir ek gelir kapısı oluşturan mavi yemiş, Bir dönüm arazide 1 tona yakın ürün veriyor. Bugünlerde kilosu 250 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Aslan, altın tartar gibi tartarak gram hesabı ile satış yaptıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN