TBB seçimlerindeki oy farkı ilginç gerçeği ortaya çıkardı: İktidardan İmamoğlu'na beklenmedik destek

TBB seçimlerindeki oy farkı ilginç gerçeği ortaya çıkardı: İktidardan İmamoğlu'na beklenmedik destek

İBB Başkanı İmamoğlu'nun kazandığı Türkiye Belediyeler Birliği seçimine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Delege dağılımı dikkate alındığında İmamoğlu'na 10'dan fazla AK Partili başkanın da oy verdiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde zafer kazanmasının ardından, detaylar gün yüzüne çıktı. Delege dağılımı incelendiğinde, İmamoğlu'na 10'dan fazla AK Partili belediye başkanının da oy verdiği belirlendi. İmamoğlu, toplamda 515 oy alarak seçimi kazandı.

İMAMOĞLU İKİ KATI OY ALDI

TBB seçimlerinde İmamoğlu, rakibi AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in iki katı oy alarak büyük bir farkla galip geldi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, delege dağılımına bakıldığında İmamoğlu'na verilen destek yalnızca CHP delegeleriyle sınırlı kalmadı. Büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları TBB'de doğal delege kabul ediliyor ve bu seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor.

AK PARTİLİ BAŞKANLARDAN DESTEK

CHP'nin TBB'de 448 delegesi bulunuyor, bu da tek başına çoğunluğu sağlamak için yeterli değil. Ancak İmamoğlu, CHP’nin delege sayısını 67 oy farkla aşarak toplamda 515 oyla seçimi kazandı. İktidarın adayı olan AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yalnızca 250 oy alabildi. Bu 67 oy farkında İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi (YRP) delegelerinin de etkisi bulunuyor. Ancak, dikkat çeken bir diğer ayrıntı da 10'dan fazla AK Partili belediye başkanının İmamoğlu'na oy verdiği yönünde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Ondan fazla AK Parti belediye başkanının İmamoğlu'na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı" ifadelerini kullanarak bu durumu doğruladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN