Tasını tarağını toplayan emekliler bu 3 ilçeye göç ediyor! En çok tercih edilen 3 ilçe burası oldu

Tasını tarağını toplayan emekliler bu 3 ilçeye göç ediyor! En çok tercih edilen 3 ilçe burası oldu

Türkiye’de tasını tarağını toplayan emekliler bu 3 ilçeye göç ediyor. Emekli göçünün arttığı bu dönemde huzurlu ve sakin hayat isteyen emekliler bakın hangi ilçeleri tercih ediyor?

Türkiye’de son zamanlarda emekli göçü artış gösterirken, emeklilerin en çok tercih ettiği yerler de belli oldu. Emeklilik hayatlarında daha sakin ve huzurlu bir yaşam arayışında olan emekliler adeta o 3 ilçeye akın ediyor. İşte, emeklilerin en çok tercih ettiği ilçeler…

URLA

urla.jpg

İzmir’in güneyinde yer alan Urla, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile emeklileri mıknatıs gibi çekiyor. Deniz manzaralı evleri ve sakin hayatıyla bilinen Urla, huzurlu yaşamın kaçınılmaz adresi oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 verilerine göre, Urla'nın nüfusu 69.550. Bölge, sadece doğasıyla değil, aynı zamanda sosyal yaşamıyla da öne çıkıyor.

SEFERHİSAR

seferhisar.jpg

İzmir’in Cittaslow unvanlı ilçesi Seferihisar, doğal yaşamı ve yavaş şehir anlayışıyla ön plana çıkıyor. Emekli olanların organik tarım ve temiz havadan dolayı tercih ettiği bu ilçe, yerel kültürü ile de zengin bir yaşam tanıyor.

KUŞADASI

kusadasi.jpg

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, turistik ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çekiyor. Deniz turizmi ve kültürel etkinlikler ile dolup taşan ilçe, emeklilere huzurlu bir yaşam vadediyor. Ayrıca ilçe sosyal olanaklarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Emeklilerin bu ilçelere yaptığı göç, özellikle gayrimenkul piyasasında önemli değişikliklere neden oluyor. Taleplerdeki artış, emlak fiyatlarını artırırken, bölgenin ekonomik ve sosyal dinamiklerini de etkiliyor. Emeklilerin gözdesi olan bu ilçeler, Türkiye’nin demografik yapısındaki değişimlerin de yansıması olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN