Tarım ambarında erken hasat! Üretici altın çağını yaşıyor, kilosu 100 TL’yi buluyor! Ürünler tezgaha çıktı, kapış kapış sattı

Tarım ambarında erken hasat! Üretici altın çağını yaşıyor, kilosu 100 TL’yi buluyor! Ürünler tezgaha çıktı, kapış kapış sattı

Mersin'in Mut ilçesinde yetiştiriliyor 100 tona yakın ürün elde edilmesi bekleniyor. Kilogram fiyatı için 80 TL'lik etiket belirleniyor üreticiler resmen altın çağını yaşıyor. Türkiye'nin meyve sebze ambarında hasat başladı ürünler herkesin yüzünü güldürdü.

Türkiye'de tarım açısından önemli bir yere sahip olan Mersin yer sebze ve meyve üretiminde de harıl harıl çalışıyor. Mut ilçesinde bu yıl yoğun olarak hasadı yapılan İnci tüketici tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyor. Talebin devam etmesi durumunda ilk hasatta 100 TL olan incirin kilogram fiyatı dönemdeki yoğunluğa göre 80 TL'ye kadar geliyor. Gün doğmadan hasat edilen ürünler tüccarlar aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılıyor. Bu yıl sezon bitene kadar yaklaşık 100 ton incirin hasat edilmesi bekleniyor.

MERSİN'İN ALTIN ÇAĞI

İncir hasadının başlaması ile birlikte üreticinin de yüzü gülmeye başladı. Tüccar Mehmet Yıldız, incirin ilk hasadının bu yıl 100 TL'den başladığını belirtti. Şimdilerde 80 TL'ye kadar gerileyen fiyatları işaret eden Yıldız, fiyatlardan hem tüccarın hem de müstahsilin memnun olduğunu aktardı.

Mut'ta incir hasadı sürüyor: Bahçede 80 TL - Malatya Söz

İncir de bu yıl emeklerin karşılığının fazlasıyla alındığına dikkat çeken Yıldız, geçtiğimiz yıl fiyatların 80 ile 30 TL arasında değişiklik gösterdiğini aktardı. Bu yıl incirin kilosu 100 TL'den 80 TL'ye kadar değişiklik gösteriyor.

EMEKLERİN KARŞILIĞI ALINDI

İncir fiyatının bu yıl üreticiyi memnun ettiğini söyleyen Bilal Oğuz, “İncir hasadının ortalarına yaklaşmamıza rağmen fiyatı 80 liradan alıcı buluyor. Bu da biz çiftçileri sevindiriyor. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla alıyoruz. İncirden bu yıl çok güzel para kazanıyoruz” dedi.

İncir hasadı başladı! Sezonun ilk kuru inciri 350 TL'den alındı

2024 yılı itibarıyla iklim şartlarının incir için son derece uygun olduğunu belirten Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, yaklaşık 100.000 dekarlık arazide incir fidanı dikimi yapıldığına dikkat çekti. Yılmaz, piyasaya erken incir sürülebileceğini de söyledi. İlçede yaklaşık olarak 10.000 ailenin gelir kapısını oluşturan incirler bu yıl 100.000 ton rekolte beklentisi ile yüzleri güldürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN