Taksiciler ve otel çalışanlarından turist tuzağı: Telegram grubundan 'yolcu pazarlığı' iddiası

Sultanahmet'te otel çalışanlarıyla taksicilerin kurduğu oyun deşifre oldu. Diğer taksicilerin kaydettiği görüntülerde, otel çalışanlarıyla anlaşan taksicilerin, turistleri fahiş fiyatlardan taşıdığı iddia edildi. Taksiciler, bazı meslektaşlarının Telegram grupları üzerinden otel çalışanlarıyla yolcu pazarlığı yaptığını öne sürdü.

Sultanahmet'te otel çalışanları ile taksicilerin ortak hareket ederek turistleri taksimetre ücretinin iki katı fiyatına taşıdıkları iddia edildi. Diğer taksiciler, yaşananları kayıt altına alarak meslektaşlarına tepki gösterdi.

TURİSTTEN ALACAĞI ÜCRETİ TEMBİHLEDİ

Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, otelden turisti alan taksici, otel çalışanı ile el sıkışıyor. Otel çalışanının taksiciye, turistten ne kadar ücret alacağını tembihlemesi dikkat çekiyor. Turistin araca binmesinin ardından görüntüleri çeken diğer taksiciler, meslektaşlarının yanına giderek tepki gösteriyor.

123456789.jpg

TELEGRAM GRUBUNDAN YOLCU PAZARLIĞI

Diğer taksicilerin iddialarına göre; özellikle otellerin yoğun olduğu tarihi Sultanahmet bölgesinde bazı otel çalışanları ve taksiciler arasında kurulan Telegram grupları üzerinden turist yolcu pazarlığı yapılıyor. Otel çalışanları, komisyon karşılığı turistleri anlaştıkları taksicilere yönlendirerek fahiş fiyatlarla taşınmalarını sağlıyor.

Duruma tepki gösteren bazı taksiciler, meslektaşlarının etik olmayan bu davranışlarına karşı harekete geçti. Yetkililerden bu sorunun çözülmesi ve turistlerin mağdur edilmemesi için önlem alınması talep ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN