Susuz yetişiyor, aromasıyla 81 ile nam salıyor! Üretici daldan dala atlayıp topluyor: Getirisi koca mahalleye yetiyor

Susuz yetişiyor, aromasıyla 81 ile nam salıyor! Üretici daldan dala atlayıp topluyor: Getirisi koca mahalleye yetiyor

Denizli’nin Bekilli ilçesinde ekilen bu ürün susuz yetişiyor, aromasıyla 81 ile nam salıyor. Bölge için önemli bir geçim kaynağı olan ürünün getirisi koca mahalleye yetiyor…

Denizli'nin Bekilli ilçesi'nde, susuz tarım yöntemiyle yetiştirilen üzümlerin hasadı, bu yıl da büyük bir etkinlikle başladı. Hasat törenine Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Bekilli Kaymakamı Muhammet Öztürk, Yeşiloba Mahalle Muhtarı Halil Karagöz ve il ile ilçe müdürlüğü personeli katıldı.

DENİZLİ İÇİN BAĞCILIKTA EN ÖNEMLİ NOKTALARDAN BİRİ

Türkiye genelinde üzüm üretiminde 4. sırada yer alan Denizli, 2023 yılı TÜİK verilerine göre 31 bin 205 hektar alanda 160 bin 666 ton üzüm üretimi gerçekleştirdi. Bekilli ilçesi, Denizli'nin bağcılıkta önemli noktalarından biri olarak, 3 bin 350 hektar alanda 8 bin 425 ton ürün elde etti. Bu rakamlar, bölgenin üzüm üretimindeki önemini gözler önüne seriyor.

denizli-bekillide-susuz-uzum-hasadi-2.jpg

SUSUZ TARIM İLE ÜZÜM HASADI

Hasat etkinliğinde konuşan Yeşiloba Mahalle Muhtarı Halil Karagöz, susuz tarım yapan mahallenin ana geçim kaynağının bağcılık olduğunu vurguladı. Alternatif olarak lavanta ve kekik üretimi yapılmasına rağmen, bağcılığın bölge için vazgeçilmez bir sektör olduğunu belirtti. Karagöz, "Susuz olmasına rağmen üzümlerimiz kalite ve aroma bakımından çok güzel. Üreticilerimize destek olan İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen uzmanlarla işbirliği yaparak, bölgenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

denizli-bekillide-susuz-uzum-hasadi-1.jpg

TARIMIN ZORLUKLARI VE BÖLGESEL İŞBİRLİKLERİ

Karagöz, ayrıca tarımın zorluklarına dikkat çekerek, "Bağ bozumu etkinliği ile yerel üreticileri bir araya getirmek istiyoruz," şeklinde konuştu. Bu tür etkinliklerin, bölgenin tarımsal potansiyelini artırmak ve yerel üreticilerin desteklenmesini sağlamak amacıyla önemli olduğunu belirtti.

Bekilli ilçesinin susuz tarım ile yetiştirilen üzümleri, sadece bölgesel ekonomiyi desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin genel üzüm üretiminde de önemli bir rol oynuyor. İlçe tarımının geliştirilmesi ve yerel üreticilerin desteklenmesi, Denizli'nin tarımsal potansiyelinin artırılmasına katkıda bulunacak.

denizli-bekillide-susuz-uzum-hasadi-3.jpg

Bu yılki hasat, Bekilli'nin bağcılık konusundaki başarısını ve susuz tarım yöntemlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN