Suriyeliler artık bunu da yapabilecek! Resmi Gazete'de yayınlandı

Suriyeliler artık bunu da yapabilecek! Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararla birlikte Suriyelilere yeni bir hak daha verildi. Uluslararası İş Gücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde gidilen değişiklik kapsamında ülkemizde Suriyeliler artık bunu da yapabilecek. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye'de yabancıların çalışma izinlerine ilişkin önemli bir değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Uluslararası İş Gücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde yaptığı düzenlemeyle, sığınmacılar ve önemli hizmet sağlayacak yabancılar için çalışma izni muafiyeti getirildi.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYETİ

Organize sanayi bölgeleri ve belirli sektörlerdeki eleman açığını kapatmak için Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere geçici koruma statüsündeki yabancılar, belirli sürelerle çalışma izninden muaf tutulacak. Bu kişilere sadece çalışma izni muafiyet bilgi formu düzenlenecek ve İçişleri Bakanlığı tarafından izlenecek.

suriyelilere-calisma-izni-muafiyeti.jpg

NİTELİKLİ ELEMANLARA 3 YIL MUAFİYET

Ekonomik ve sosyokültürel alanlarda Türkiye’ye önemli katkı sağlayabilecek yabancılar, 6 ay yerine 3 yıl boyunca çalışma izninden muaf olacak.

YABANCI GAZETECİLERE VE SPORCULARA MUAFİYET

Yabancı gazeteciler ve profesyonel sporcular da görev süreleri boyunca çalışma izni şartından muaf tutulacak. Özellikle sporcu vizesi için şart olan "spor meşruhatlı vize" zorunluluğu kaldırıldı.

yeni-proje-20.jpg

30 GÜN SÜRE SINIRI KALKTI

Yabancıların Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 30 gün içinde başvuru zorunluluğu da kaldırıldı. Artık yabancılar, Türkiye'de yasal olarak bulundukları sürece başvurularını yapabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN