Suriye sınırında ekildi, büyük kazanç getirdi! Alternatif ürün olarak üretildi: Yağ, sabun, kese, mum… Her türlü şifa sağlıyor

Suriye sınırında ekildi, büyük kazanç getirdi! Alternatif ürün olarak üretildi: Yağ, sabun, kese, mum… Her türlü şifa sağlıyor

Suriye sınırında atıl araziler renklendi. Alternatif ürün olarak toprakla buluşturuldu getirisi büyük oldu. Yağından sabununa kesesinden mumuna kadar her şeyi yapılıyor kadın girişimcinin bir hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Kilis merkeze bağlı Akpınar Mahallesi'nde yaklaşık 10 dekarlık alanda alternatif ürün ekmek için kolları sıvayan kadın girişimci yüksek rekolte beklentisi ile başladığı hasatta olumlu sonuç aldı. Genç girişimcilerin gelir kapısı haline dönüşen hasat süreci pek çok farklı ürüne dönüştürülmüş ürünlerle yüz güldürüyor. Türkiye'nin farklı illerine gönderilen ürünlerin yanı sıra Türkiye'nin doğal stüdyosunu da oluşturuyor.

SINIRDA FOTOĞRAF STÜDYOSU HASADI

Suriye sınırında yer alan Kilis lavanta bahçeleri ile şehri renklendiriyor. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, kent genelinde her geçen gün alternatif ürün olarak tıbbi aromatik bitki olan lavanta hasadı yapıldığını söyledi. Genç girişimci ailenin sadece hobi amacıyla kurduğu bahçenin 10 dekar alanda üretim yaparak ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen Özdemir, kozmetik ve ilaç olarak kullanılan lavantada her yıl üretimin arttığını belirtti. Her evde yer alan lavanta olmazsa olmaz ürünler arasında yer alıyor.

Kilisli kadın girişimci lavantadan elde ettiği ürünleri kendi markasıyla pazarlıyor

HOBİ OLARAK BAŞLADI

Eşinin isteği üzerine 3 yıl önce 6 araziye lavanta ekimi gerçekleştiren Selim Mercimek, hobi olarak kurdukları lavanta bahçesinde bu yıl 3 hasadın yapıldığını aktardı. Bahçeye gelen ziyaretçilerin artması ile büyük bir sevinç içerisinde olduklarını söyleyen Mercimek, lavantanın şehrimiz için iyi bir yatırım aracı olduğunu vurguladı. Yalnızca lavanta yetiştirmekle kalmayıp ürünleri çıkartmaya başladıklarını söyleyen Mercimek, küçük şişelere koydukları lavanta yağı ve sabunların vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü aktardı.

Kilis'in 'Mor' bahçesine ziyaretçi akını - Vizyon Havadis Gazetesi

HER ŞEYİYLE ŞİFA SAĞLIYOR

Hobi amacıyla başladıkları lavanta bahçesinin şimdilerde büyük bir gelir kapısına dönüştüğünü ifade eden Kübra Mercimek, "Eşimin desteğiyle ekmiş olduğumuz lavanta bahçesinde hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hasattan aldığınız çiçeklerin yağını çıkartıyoruz. Oluşturduğumuz marka ile lavanta ürünlerini internet üzerinden ülkenin dört bir tarafına gönderiyoruz. Lavanta yağı, sabun, kese ve mum gibi ürünler büyük ilgi görüyor. Boş kaldığım zamanlarda araştırarak bu yıl lavanta şerbetini bahçeye gelen misafirlere sunmaya başladım. Bir sonraki hedefim bu araziyi iki katına çıkarmak ve Kilis'te lavanta tesisi kurmak istiyoruz. Bu konuda da devletimizden destek bekliyoruz'' sözlerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN