Suavi’nin konseri iptal edildi

Suavi’nin konseri iptal edildi

Ülkü Ocakları'nın itirazları sonucu, şarkıcı Suavi'nin Seydişehir'de düzenlenecek olan 30 Ağustos konseri iptal edildi. Sanatçının konseri, yeni programdan çıkarılarak hayata geçirilemeyeceği açıklandı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan konserde sahne alması planlanan şarkıcı Suavi'nin konseri, Ülkü Ocakları'nın itirazları üzerine iptal edildi.

Yerel haber kaynağı Seydişehir'in Sesi'nin haberine göre, Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt, belediye yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda konserin iptal edildiğini açıkladı. Bozkurt, Suavi konserinin "milli hassasiyetlere uymadığı" gerekçesiyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Bozkurt, "İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle Seydişehir Belediye Başkanlığı'yla birtakım görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Sanatçı Suavi'nin, Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü' etkinliğinde Beykoz'da vermek istediği konser, bozkurt işareti yapan bir grubun engelleme girişimiyle karşılaştı. Sanatçıya "terörist" suçlaması yönelten grup sloganlarla konseri engellemeye çalıştı.

Suavi ise türkülerini söylemeye devam etti. Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Suavi'nin konser vermesini "kabul edilemez" bulduğunu açıklarken, engelleme girişiminden sonra ilçe başkanlığı hesabından "Burası Beykoz, Gelme demiştik" diye paylaşım yapıldı.

Sanatçı Haluk Levent de Suavi konserinde yapılanları yeni bir linç girişimi olarak değerlendirerek, "Suavi’ye de vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN