Sosyal medyadan yardım istemişti! Saplantılı komşu yakalandı

Sosyal medyadan yardım istemişti! Saplantılı komşu yakalandı

Ankara'da yaşayan Perihan Ö. isimli bir kadın, komşusu Muhammed K'nin 1 yıldır kendisini saplantılı şekilde takip ettiğini ve taciz ve ölüm mesajları gönderdiğini iddia ederek sosyal medyadan yardım istedi. Görüntüler kısa sürede viral hale geldi ve büyük tepkilere yol açtı.

Perihan Ö.'nün komşusunun tacizine uğradığını sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duyurdu. Muhammed K. gözaltına alındı. Savcılık tarafından "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından tutuklanması talep edilen zanlıya, mahkeme tarafından ev hapsi cezası verildi.

TEPKİ YAĞDI

Perihan Ö.'nün yaşadıkları, saplantılı takip ve tacizin boyutunu gözler önüne sererek Türkiye'de kadınların karşı karşıya kaldığı güvenlik sorununa dikkat çekti. Olayın sosyal medyada viral hale gelmesi, konuya ilişkin farkındalığı artırdı ve birçok kullanıcıdan tepki geldi.

Muhammed K'ye verilen ev hapsi cezası bazı kesimler tarafından yetersiz bulundu. Kadın hakları savunucuları ve aktivistler, zanlının tutuklanması ve caydırıcı bir ceza alması gerektiğini ifade etti.

Perihan Ö'nün yaşadığı olaydan sonra birçok kadından destek mesajları aldığını ve kendini yalnız hissetmediğini söyledi. Genç kadın mücadelesini sürdüreceğini ve saplantılı takip ve tacizin önlenmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Öte yandan, Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Neredeyse her gün bir kadın eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülüyor. 2024 Ocak ayında erkekler tarafından 31 kadın öldürüldü, 21 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN