Sonunda bu da oldu! Kiloluk değil pişirimlik satılıyor! İster ‘bir yemeklik’ isterseniz ‘tam yemeklik’ alın

Sonunda bu da oldu! Kiloluk değil pişirimlik satılıyor! İster ‘bir yemeklik’ isterseniz ‘tam yemeklik’ alın

Artan fiyatlar vatandaşı farklı çözümlere yönlendiriyor. Eskiden kilo kilo aldığımız ürünler şimdi tek yemeklik olarak satılıyor. Sezonun en pahalı ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkan bamya şimdilerde pazarda kiloyla değil gramla satılıyor. İşte tüm detaylar…

Bilecik'te semt pazarında bir tezgahta çekilen fotoğraf gündeme bomba gibi düştü. Pahalı ürünler arasında yer alan bamya artık kilo ile değil yemeklik olarak satılıyor. Bamyalar “bir yemeklik” ve “tam yemeklik” diye iki ayrı fiyat belirlenirken tüketici de duruma tepki gösteriyor.

FİYATINI GÖREN TEZGAHTAN KAÇIYOR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'de Salı Pazarı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Etikete kilogram fiyatı yazdığında müşterine kaçtığını belirten bir esnaf bir yemeklik ve tam yemeklik etiketlerin koyulduğunu söyledi. Bir yemeklik olarak tek kişiye özel satılan bamyanın kilogram fiyatının 30 TL olduğunu belirten esnaf tam yemeklik için 2-3 kişilik fiyatının ise 50 TL olduğunu söyledi. Esnaf, karpuzun bol olmasına rağmen Ağustos ayında hala dilimli karpuz satıldığını da belirtti.

Taze Bamya tezgahlarda yerini aldı - Diyarbakır Son Dakika | Diyarbakır Haber

BU FİYATLARA KİMSE YANAŞAMIYOR

Artan fiyatlar karşısında şikayetlerini dile getiren bir vatandaş ne markete ne de pazara gitmek istemediğini belirtti. Ödenen maaşlara göre pazar ve marketlerin çok pahalı olduğunu dile getiren vatandaş 4 kişi yaşadıklarını belirterek pazarda 500 TL'nin bile yetmediğini aktardı. Pazar çantasını doldurmak için en az 1500- 2000 TL ödeme yapılması gerektiğini belirten vatandaş her üründen ancak azar azar olabildiğine aktardı.

Taze bamyalar tezgahtaki yerini aldı - CAGRIHABER URFAHABER

BOL MEVSİMDE BİLE AZ

Esnaf Aydın Kocaoğlu karpuzun en fazla olduğu Ağustos ayında bile vatandaşın karpuz alamadığını dile getirdi.15 yıl öncesinde bir tür karpuz sattığını işaret eden Kocaoğlu, şimdilerde 500-600 kilogram karpuzu anca satabildiğinin altını çizdi. Vatandaşın karpuz bile alamadığını ifade eden koca oğlu yarım ya da çeyrek olarak aldıklarını belirtti. Çeyrek karpuzun fiyatının 15 ile 20 TL arasında değiştiğini belirten Kocaoğlu, vatandaşın pazarlık yaptığına aktardı. Kocaoğlu, “Çünkü vatandaşın alım gücü sıfır. Ağustos ayı bitti, karpuzun en bol olduğu dönemde hala dilimle satılıyor karpuz. Kavunun kilosu 8 lira yüzüne bakan yok. Döndür, döndürebilirsen. Emekli 10 bin lira, 12 bin 500 lira maaşla nasıl döndürecek? Millet alırken de satarken de on kere düşünüyor." dedi.

Pazarcı 'yemeklik' adı altında gramla satış yapmaya başladı - Ekonomim

ETİKETLERDE KİLOGRAM FİYATI KALKTI

Hem pazarcının hem de vatandaşın dert yandığı bu süreçte artık kilogram fiyatı yerine gram fiyatı etiket olarak basılıyor. Pazarcıların etiketleri kilogram fiyatının yazamadığını dile getiren vatandaş Çakırözer, bamyaya 150 TL yazıldığında İnsanların alamadığını bu yüzden bir yemeklik ya da tam yemeklik olarak satıldığını söyledi. Bir yemekliğin bir kişi için tam yemekliğin ise 4 kişi için olduğunu belirten Çakırözer, 335 gramının 50 TL olduğunu aktardı. Vatandaşın 1 kilogram ya da yarım kilogram diyemediğini belirten Çakırözer, yemeklik olarak almayı tercih ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN