Uzman isim 'Kırmızı gezegen serisine son hızla devam ediyoruz' diyerek uyardı: Sonbahar beklenenden sıcak olacak

Uzman isim 'Kırmızı gezegen serisine son hızla devam ediyoruz' diyerek uyardı: Sonbahar beklenenden sıcak olacak

Prof. Dr. Barış Önol, çok sıcak geçen yaz aylarının ardından sonbaharın da çok sıcak geçeceğini öne sürdü. Uzman isim "Kırmızı gezegen serisine son hızla devam ediyoruz" derken eylül, ekim ve kasım aylarında sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde olacağını ifade etti.

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Barış Önol, Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi sezonluk tahminlerine göre, paylaştığı haritalarla sonbahar ayları için sıcaklık uyarısı yaptı.

yeni-proje-2-002.jpg

'KIRMIZI GEZEGEN SERİSİNE SON HIZLA DEVAM EDİYORUZ'

ECMWF'nin sonbahar aylarına ilişkin paylaştığı ve sıcaklık tahminlerini gösteren haritayı değerlendiren Önol şöyle konuştu: "Kırmızı gezegen serisine son hızla devam ediyoruz. Bahar, yaz derken şimdi de sonbahar aylarının öngörüleri çok sıcak bir döneme işaret ediyor. Hem de Pasifik'te El Nino bitmiş, La Nina başlamışken. 1 Ekim'de başlayacak 'su yılı' için de bu sıcaklık tahminleri önemli. El Nino, nisan ayında bitti ve yazın La Nina'ya geçtik. 11 yıllık güneş döngüsünden genel radyasyon pik dönemde yüzde 0,1 kadar artıyor, onun etkisi de yaklaşık +0.2 santigrat derece"

yeni-proje-3.jpg
Prof. Dr. Barış Önol

KASIM AYI DAHA SICAK GEÇECEK

Kasım ayı tahminlerine göre ise hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN