Sonar'ın son anketi: CHP ile AK Parti arasında büyük fark açıldı

Sonar'ın son anketi: CHP ile AK Parti arasında büyük fark açıldı

Sonar Araştırma'nın "Bugün bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuyla yaptığı son ankete göre CHP ve AK Parti arasındaki büyük fark açıldı. Sonuçlara göre; CHP yüzde 34.7 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, AK Parti yüzde 28.3'te kaldı.

Sonar Araştırma tarafından temmuz ayında 26 ilde yapılan anket, siyasi partilerin oy oranlarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in paylaştığı ve 3 bin 271 kişi ile yapılan araştırmada, seçmenlere "Bugün bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

CHP İLE AK PARTİ ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR

Kararsızlar dağıtıl­madan oy oranları şu şekilde:

CHP: yüzde 23.1

AK Parti: yüzde 18.9

MHP: yüzde 6.9

DEM Parti: yüzde 6.7

İYİ Parti: yüzde 3.7

Zafer Patisi: yüzde 3.5

Yeniden Refah Par­tisi: yüzde 3.2

Diğer: 0.8

Görüş belirtmeyenler: yüzde 33.2

Anket sonuçlarına göre; görüş belirtmeyenlerin oranı yüzde 33.2 gibi yüksek bir seviyede kaldı. Kararsız oylar yüzde 15.1, geçersiz oy kullanmayı düşünenler yüzde 3.1, sandığa gitmeyecekler yüzde 11.9, ve fikri olmayanlar yüzde 3.1 olarak kayıtlara geçti.

'GÖRÜŞ BELİRTMEYENLERİN ORANI HALA ÇOK YÜKSEK'

Sonar Araştırma, görüş belirtmeyenlerin oranında haziran ayına göre 4 puanlık bir azalma gözlemlense de bu oranın son 30 yılın en yüksek seviyelerinden biri olduğunu vurguladı. Şirket, "Kararsızların ve görüş belirtmeyenlerin toplamının yüzde 27’nin altına düşeceği sonuçlar bize daha sağlıklı bilgi verecektir." notunu düştü.

Görüş belirtmeyenler orantısal olarak dağıtıldıktan sonra ise partilerin oy oranları şöyle:

CHP: yüzde 34.7

AK Parti: yüzde 28.3

MHP: yüzde 10.4

DEM Parti: 10.1

İYİ Parti: yüzde 5.5

Zafer Partisi: yüzde 5.1

Yeniden Refah Par­tisi: yüzde 4.8

Diğer: yüzde 1.1

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN