Yargıtay Gezi Parkı davasında kararını açıkladı: Kavala ve Atalay'ın cezası onandı

Yargıtay Gezi Parkı davasında kararını açıkladı: Kavala ve Atalay'ın cezası onandı

Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala ve TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki 18'er yıl hapis cezası onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında kararını açıkladı. Osman Kavala'ya Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı.

Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Mücella Yapıcı ile Hakan Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

MÜCELLA YAPICI'DAN TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Yargıtay kararının ardından tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Mücella Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada "Hiçbirimizin suçu yoktu, hiçbirimizin yoktu. Bu nasıl adalet." dedi.

Yapıcı'nın açıklaması şu şekilde:

"Hiçbirimizin suçu yoktu, hiçbirimizin yoktu. Bu nasıl adalet, hala anlamış değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum. İçeride olan canlarımızı bir an önce çıkarmamız lazım. Böyle bir adaletsizliği hak etmiyor bu ülke."

"KOMPLO TEORİLERİYLE TUTSAK ALDILAR"

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Yargıtay'ın verdiği karara tepki gösterdi.

Demir Kahraman'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Herkes oradaydı! Hepimiz Gezi'deydik! Buramıza kadar gelmişti, nefes alamıyorduk, çığlık atmak istiyorduk, birbirinden farklı ama aynı derdi paylaşan milyonlardık! Bizim çocuklar dövüldü, bizim çocuklar yuhalatıldı, bizim çocuklar öldü!

Anlamadılar, dinlemediler, kulak ardı ettiler. Komplo teorileriyle eşim de dahil bir grup insanı tutsak aldılar. Şeytanlaştırmaya çalıştılar, her gün üstümüze geldiler, bu insanların bir ailesi var mı demediler, çocukları olduğunu düşünmediler! Bugün de eşim, meslektaşım Tayfun Kahraman'ın 18 yıl hapis cezasını onadılar. Milyonluk Gezi'nin faturasını 5 kişiye kestiler. Yine nefes alamıyoruz, yine çığlık atmak istiyoruz! Ve ben Vera'ya ne diyeceğimi bilmiyorum!

Arayan, soran herkese teşekkürler. Bu dava bitmedi. Adalet arayışımız bitmedi. Hepinize daha çok ihtiyacımız var bundan sonra, haklı çığlığımızı kimse susturamayacak Gezi onurumuzdur! Gezi yargılanamaz!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN