Tunç: Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldı

Tunç: Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Tunç, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybeden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Türkiye'nin soruşturma başlattığını açıkladı. Tunç, "Bu konuda detaylı bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne sunacak ve devam eden soykırım davasına dahil edeceğiz." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili bir soruşturma başlattığını belirterek, "Bu olayla ilgili olarak uluslararası alanda da gerekli tüm adımları atacağız. BM Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü'nden derhal harekete geçmesini talep ediyoruz." dedi.

Bakan, bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulması ve hazırlanacak raporun BM İnsan Hakları Konseyi'nde ve devam eden soykırım davasında kullanılması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN