Oyuncu ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti

Oyuncu ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti

2014 yılında beyin kanaması geçiren ve 10 yıldır komada olan oyuncu-sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden Kenan Işık, geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır sürdürdüğü komadan çıkamayarak 76 yaşında hayatını kaybetti.

Picture background

KENAN IŞIK KİMDİR?

Oyuncu ve sunucu Yusuf Kenan Işık, 1947 yılında Malatya’da dünyaya gelmiş, kariyeri boyunca sanat dünyasına büyük katkılarda bulunmuştu. Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra sanata olan ilgisini kariyerine dönüştürdü. 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne sanatçı olarak katılan Işık, yıllar içinde tiyatro dünyasında saygın bir yer edindi. Aynı zamanda İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenerek tiyatro alanında önemli eserlerin sahnelenmesine öncülük etti.

SANAT DÜNYASINA KATKILARI

Kenan Işık, sadece bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda yazar ve yönetmen olarak da adını duyurdu. Tiyatro sahnesinde birçok oyuna imza atan Işık, eserlerinde toplumun farklı kesimlerinden insan hikayelerine yer vererek izleyicilere dokundu. Işık’ın yönetmenlik yaptığı ve yazdığı oyunlar, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Televizyon dünyasında da iz bırakan Kenan Işık, özellikle “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışma programının sunuculuğuyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

2014'TE BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde geçirdiği bir kaza sonucunda komaya girdi. Spor sonrasında saunaya giren Işık, saunadan çıktıktan sonra fenalaşarak dengesini kaybetmiş ve kafasını sert bir şekilde yere çarpmıştı. Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Işık’ın, beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek acil ameliyata alındı. Ancak, kazadan sonra bilinci bir daha açılmadı ve 10 yıl boyunca komada yaşam mücadelesi verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN