Ogün Samast'ın örgüt davasında, davanın düşürülmesi talebi

Hrant Dink’in katili olan ve geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Ogün Samast’ın yargılandığı FETÖ davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, Samast’ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan davanın "zamanaşımına" uğradığını gerekçe göstererek düşmesini talep etti.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, 11 sanıklı FETÖ davası çerçevesinde 4. kez hakim karşısına çıktı.

9461683.jpg

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanmak için Trabzon Adliyesi'ne gelen Samast, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden İstanbul'daki duruşmaya katıldı.

9461681.jpg

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİ

FETÖ davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, Samast’ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan davanın zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle düşmesini talep etti.

Samast, yaklaşık 1 saat 15 dakika duruşmada bulunduktan sonra adliyeden ayrıldı. Bir dahaki duruşmanın 16 Ekim tarihine ertelendiği bildirildi.

9461679.jpg

NE OLMUŞTU?

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi'nden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edilmişti.

Tahliyesinin ardından hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanmış ve 17 Kasım'da iddianame düzenlenmişti.

9461680.jpg

İddianamede Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti.

Daha sonra dosta, hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dava ile birleştirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN